Persiapan kelengkapan bersalin

huhuhu….. skrg nie aku dh masuk 37 minggu…….
bermakna aku ada lagi 3 minggu lagi…
itu kalu ikut due date aku 12.03.2009 la….
watnyer bersalin awal……. habis la aku…

so……weekend hari tu…
aku wat persiapan kelengkapan bersalin…….
menyediakan barang-barang yang perlu di bawa ke spital…
biar la sediakan awal2….. nanti x la kelam kabut….

memandangkan ini anak aku yang ke-3…
maka persiapan tu x der la berlebih2 pun…….
kebanyakkan aku gunakan barang Danial dan Iskandar….

pakaian baby

(ni pakaian asalnya dari Danial…so kira turun temurun la yek….)


Pampers

(ni kene la beli baru..mana leh pakai yg lama…..hehehe)


Meternity pad

(ni musti bawa……spital jarang sediakan yek….)


barang 1

(oh..keperluan yg amat penting..penjagaan diri ku….)


bra maternity

(ha…yang nie mesti la ada…senang nak susukan baby…. 2-2 anak, aku bagi FRESH MILK.. no tepung, tepung yek…..)


seperti sebelum-belumnya….
jikalau aku bersalin, aku pasti akan duk lama kat spital….
sbb aku adalah pembawa G6PD….
tau ker korang apa tu G6PD??
Masalah dengan enzim darah merah (G6PD) atau
bahasa omputihnya Glucose 6 Phosphate Dehydrogenase deficiency
nak ku huraikan ……
adess…nanti panjang lak entry nie…
nanti la…..aku try cari makna, simptom dan ubatnya yek…..

Pati ikan haruan

(ni elok tuk ibu-ibu yang baru pas bersalin..keperluan nie)


sekarang,………barang2 sumer dh standby.
dah ku masukkan ke dalam bonet kete…
so……sekarang..hanya tunggu masa tuk bersalin jer..
hopefully sumer mudah dan selamat……
doakan aku yek kengkawan……

Beg + pampers

so..barang sumer dah siap…..
aku hanya tunggu masa aja…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

  1. nkara February 16, 2009
  2. sumijelly February 17, 2009
  3. amaz February 17, 2009
  4. fasha February 18, 2009
  5. sumijelly February 18, 2009
  6. Mummybaby April 1, 2009
  7. ana December 20, 2009
    • sumijelly December 20, 2009
  8. Cik Norfa April 26, 2012
  9. sumijelly February 19, 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge