Seisi Berbuka Puasa With Nuffnang & Blogger

Wah…sure ramai tgk sekodeng blog2 yg g berbuka bersama Nuffnang..
termasuk gak aku nie ha..
sibuk jer ke sana ke sini g tgk blog org..
tapi sendirinya x hapdet..
hehehe

maka dengan ini aku nak hapdet la yek..
maka harap maaf la kalu entry kalil ini agak panjang lebar sikit..
serta gambar pun aku tempek besau gak tau…
sebabnya..saja nak kasi jeles pada yg x dpt g tu yek..
muahahahaaaaaaa………..

standby sumer..
sumi nak start cerita nie…

Berbuka puasa ini adalah anjuran dari Nuffnang..
seperti yang korang tahu, aku dpt invitation dari Nuffnang
kiranya 30 blogger yg terpilih sahaja yg dapat..
kiranya aku adalah salah seorang yg terpilih..

Berbuka

boleh dtg bersama partner yek..tp my IR x dpt joint..
maka di gantikan dengan adik ku Nopa supaya dpt jadi juruphoto ku..
kalu ku tahu aku bawa sekali Atiela..leh bergaya bersama DSLR baru dia …
hahahaha

Berbuka

Berbuka

Nuffnang sure akan pilih The Apartment KLCC, seperti tahun sudah la..
aku hingat kat rumah..rupanya nama Restoran tu Apartment..
chait..wat suspend jer…hahahaha

Berbuka

Datang jer, aku dh melanguk2…x tahu nak g mana..
rupanya tempat makan tu berada di hujung sanun…

Berbuka

sampai situ x ramai lagi yang datang…
masih awal ko..baru kul 6.45 ptg..
so..masih x leh makan lagi yek..hahahaha

Berbuka

sambil tu…sila ambil gambar pemandangan di luar yek..
tarik napasssssss……hembussssssssssss…….
sebab banyak gmbar lagi nak korang tatap yek…
hahahaha…………………..

Berbuka

besau kan camera abang nie…??
abang nie wakil dari kak Sawanila..rupanya dia adalah suami kepada Sawanila..
hehehe….gempak arr camera..mesti mahalkan bang??
sumi tingin nak beli..tp plom mampu lagi la…
cukupla olympus ku ini..hehehehe

Berbuka

bila sumer dah datang…
ini lang chai kalu dlm BM lelaki hensem woo… perkenalkan diri..
namanya NICHOLAS.. dia adalah org kuat Nuffnang..
memberi sepatah dan berpatah-patah la katanya..
memula ckp BM, last sekali tukar BI..
bila dia sebut dlm BM…seperti skema sungguh..ayat mcm nak kene susun betul-betul ko..
bila BI..ha…mcm lega jer bila bercakap…hehehehe…

Berbuka

Berbuka

oh ya..sebelum tu…aku dapat ini TAG…
fuh…. tag tu tulih I LOVE NUFFNANG
cinta kah aku pada nuffnang??
oh…sudah jatuh cinta ko..kali idak…x kan beriya2 aku kempen tuk nuffnang kan?kan??
hahahaha

Berbuka

oh ya this gadis comel duk sebelah aku..
namanya AFRA… dia pun rajin gak masuk blog aku..
aku pun rajin gak.. (ah..dan..dan tu aku kata rajin..hahaha)
datang ngan cik Abang..tp cik Abang duk kat depan kita orang..
biar duk berjauhan..lom kawen lagi tau..hahahaha jahat tol aku

Berbuka

ni pu lak duk depan aku..
namanya MEEZA..dtg pun ngan cik Abang, ZAIM..
ala…sumer muda-muda belaka la..
aku rasa cam dh tua lak nak berblogging..hahaha
eh..eh..air bandung tu sama baju ngan kaler ko la dik oit..
hahahaa…..

Berbuka

oh….tgkla…sedang aku ngan berseronok2…
ada org x pueh hati..
hahaha….sepupu ku AYU..
cian dia..masa nie la ko g Terengganu..
kalu idak, comfirm aku usung ko ayu…
so..tatap ajalah gambar aku yek…

Berbuka

selepas NICHOLAS memberi ucapan…
azan pun dh nak berkumandang… dan aku lah org pertama g serbu makanan..hahaha
banyak gak la makanan..
klau x cukup, sila turun ke bawah tuk g ambik lagi..
tp..cukupla yg kat atas..tu pun dh berulang kali aku makan..

Berbuka

perggggghhhh…memasing…
kalu udah jumpa makanan dan air..sumer x pandan gkiri dan kanan…
kalu mak mertua lalu pun x pasan ko..
hahahahaha…….

Berbuka

tu dia makanan aku..
aku campur spaggethi ngan nasi..
nak try test cuba ko ..
kalu sedap leh ambik lagi..

Berbuka

tapi yang x tahan makanan nie..
aku rasa dalam 6-7 sudu aku telan..
satu ala-ala strawberi, lagi 1 coklat..
sampai staff kat citu refill aja..
pasal..kejap tul licin..hahaha…

Berbuka

ni sumer dh kekenyangan…
memasing pakat merehatkan perut lak..
pasal pas nie acara nak bergambar dan berkenal-kenalan..
hehehehe……..

Berbuka

sempat lagi si Robb telek gambar ngan abang sawanila nie..
hehehe….asal, takut gmbr x masuk camera ker??
hehehe…..

Berbuka

sebelum bergerak ke tempat lain…
kene la ambik area meja aku dulu..
dari kiri.. errkk..tetiba x tahu nama ko dik NATRAH, yg ni pun aku x ingat.. NIZA, AFRA
dari belakang, tu confirm la aku dan MEEZA

Berbuka

pas tu aku bergerak ke meja lain..
hehehe…acara nak bergambar la..
tgh nak berjalan ke sana… di sapa lak cik adik comel..
ALAMFANA…hehehe…
berjumpa gak kita yek dik..
asyik di alam cyber jer…alam nyata kene la jumpa kan?kan??
ha…tgk..punya la sonok klau dh berjumpa..
x sedar apa yg di ceritakan..hahahaha

Berbuka

yang ini lak.. ada 2 jejaka tersesat…
hahaha…sesuker hati jer..
nila dia OH!Bulan… korang sure kenal..
dia pun amat pemes gak tau, sampaikan opis aku dh block website dia…
sumijelly jer yg x pemes..huhuhuhu…
memula berempat ngan AFRA, pas tu KAK INA lak enterframe,
kendian…beramai2 menyerbu ko..
antaranya Yuyun, ALAMFANA dan NAD
hahaha….hangat tul malam tu…
sila jangan jeles pada yang x pergi yek..hahaha

Berbuka

so..sebelum balik..harusla bergambar ngan lang chai nie..
kebetulan baju hampir sama…
leh la berduet karaoke yek..
opss…marah my IR lak..hahaha..
Thanks Nicholas.. u memang peramah…
sumer ambik gmbar u..dh mcm paparazzi ko..
hehehe…sangat enjoy ko..

Berbuka

so..balik la aku dengan penuh kekenyangan dan kegembiraan..
mau x kenyang…dapat makan sampai staff kat situ asyik refill jer..
dan mau nya x gembira..kerana telah bertambah kenalan cyber aku…
k..itu ajalah kisah ku…

* info tambahan :
kalu rasa-rasa x pueh hati nak tgk gmbr kan..
korang leh g kat blog SAWANILA nie..
blog dia banyak gmbr Berbuka Puasa tu…
korang clikc jer kat sini

emm..pada nama2 yang x tersenarai..sila update kat aku..
nanti aku masukkan balik namanya..huhuh…
x hingat la nama korang..hehehehe…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

40 comments

    • sumijelly says:

      @kak ina kl,
      hah?? problem ker?? ala.syg la..
      cepat2 la g baiki camera..
      tu arr…sawanila banyak kan gmbr dia..
      bapak besau gmbr dia snap…habis kuar jerawat..
      hahaha….
      k..lain kali jumpa kita sembang lagi yek..

    • sumijelly says:

      @meza,
      huhuhu…giler arr…gmbr nampak jerawat bagai muker ku..hahahah
      pueh hati arr tgk kat blog sawanila tu..
      ni yg jeles jer tgk camera dia..
      eee…bila la nak dpt kan??hahahaha

Leave a Reply

CommentLuv badge