Sampai jugak akhirnya

Hari ni hari ke berapa Syawal dah?? Hari ke 12 Syawal.. ishk..ishk.. masih dalam mood ray aker?? hehehe… mesti la mood raya lagi, kalu tidak x kan entry aku penuh ngan entry hari raya kan?? k.. kali ni nak citer pasal Mak Cik IR aku dari Penang. Sejak aku pindah umah baru, ramai yang lom pernah datang termasuk mak cik IR aku nie. Ini Mak Uda kami panggil, kalu g Penang, sure g umah dia. Masa IR aku duk belajar kat USM, dia la selalu tengok2 kan IR aku kat sana. kiranay terhutang budi la nie. Jasa org2 tua x patut di lupakan… heheheh.

So hari jumaat hari raya ke 5, Mak Uda datang menyerang.. hehehe.. serang ker?? serang umah aku la. My MIL datang sekali, masak2 sikit. aku sehari sebelum tu dh buat rendang ayam. chewah aku nie, sejak tau maska rendang, semendang rennndang jer.. x muak ker?? hehehe… Raya maa.. rendang sure ada kan.

My MIL masak ringkas jer, sup ayam , mee goreng dn rebus nasi himpit aja. kan ramai yg datang sekeluarga jer, 6 org.. Mak Uda singgah umah aku sebab dia memang kene turun ke Shah Alam, Hantar anak dara dia kat Shah Alam still sambung belajar. la nie buat Ijazah lak.

img

Tu dia, sampai jer, aku suh makan… dha kul 12.00 tgh hari.. masa makan. Sure lapor..

img

walaupun ringkas…alhamdulilah.. habis ko. hehehe…. lagi pun x masak banyak. dah itu jer ada, sure Mak Uda makan tu jerkan, lainla aku maska banyak..hehehehe

img

Oh ya.. Mak Uda aku lom sempat tengok lagi anak aku yang no-3 nie. aku kan baru bersalin bulan 2, pas tu sibuk pindah umah, pas tu sibuk g teman my IR g outstation ke Cherating ngan Johor Bahru. Jadi x berkesempatan nak ke Penang. Selalu kalu kami g Penang atas urusan kerja IR aku jer. Kalu tidak, x der de nak ke sana semata2.. hehehe… Masa sambut hari lahir Danial yang ke – 4 hari tu, buat kat Penaang umah Mak Uda. Masa tu aku ngah pregnant kan si Zulfadhli.

img

Chait…x chantik tul aku.. Ni Danial yang snap. Yang si Iskandar time tu la wat hal x moh ambik gambar.. kan dah x lawa dah Ibu. Zulfadhli pun pandang aku, mungkin oelik kot tgk aku duk gelak2…hahahaha

img

Sekejap je Mak Uda singgah, di anak ke Shah Alam menghantar anak dara nya Si Mira ke Asrama nya. Kul 1.30ptg, bertolak la mak uda.

Terima kasih la Mak Uda, akhirnya sampai gak ke Rumahku yang x seberapa nie. Lain kali leh la tido semalamam kat rumah yek.. datang singgah jer x best arr…

img

K.. selamat jalan Mak Uda, ada masa singgah la lagi.. senang jer kan datang umah Su.. Ingat TOL Kajang, sampai bangi sure dh tau kan..

K… aku nak nyambung wat kerja lak.. nanti kerja x siap, entry jer yang siap..hahahaha…

nanti tunggu citer lain lak yek.. pas nie nak citer aku g umah Tun Dr Mahathir lak..

so nanti kan entry tu lak yek…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

Leave a Reply

CommentLuv badge