MomBloggerPlanet Cutest Baby Photo Contest – November 09,

Ok…sekarang nie masa tuk masuk peraduan la pulak yek… emmm… bila la pulak sumijelly.com nak wat peraduan yek.. hehehe… ada…ada… kene ar tunggu..

Bulan lepas aku dh masuk Peraduan Anakku Comel dalam Kereta Sorong.. kali nie pulak Peraduan Anakku Dalam Keadaan Semulajadi.. hahaha… burukkan ayat kalu aku tukar dalam BM.. maksud aku November 09 theme is “Cutest Baby in NATURE“.

Nak joint ker?? Jom…….jom… kita memeriahkan lagi peraduan nie, masuk jer dalam Mom Blogger Planet tau!

Peraduan ini berlangsung dari 01.11.2009 – 15.11.2009

eh tulis dalam Bahasa Malaysia atau Bahasa English. Maka confirm2 sumijelly pilih Bahasa Malaysia kan.. Apa lagi.. meh baca entry aku berkisar peraduan ini yek..

Iskandar in Nature

Nama : Muhammad Iskandar B Mohd Zaire

Tarikh Lahir : 28.02.2007

Ini adalah Muhammad Iskandar… korang sure tahukan ini anak aku yang ke-2. Yang ini amat istimewa cikit dr adik dan abang nya.. sebab dia sahaja yang aku lahirkan secara NORMAL.. 🙂

K..kalu mengikut tema bulan ini berkenaan NATURE = ALAMSEMULAJADI.. emm tul x?? maka meh kita bercerita pasal keindahan semulajadi ciptaan Allah swt ini.

Kalu korang nak tahu, umah baru sekarang amattttttt jauh sekali dari PADANG PERMAINAN. Dulu kalu umah lama…terlampau dekat..depan umah jer.. bukak pintu nampak padang..

So bila dah jauh nie.. nak bawa anak2 ke padang amat lambat..hehehe.. x der masa, dan x berkesempatan. So bila aku mendapat kesempatan bersama keluarga… yup! ini lah masanya..

Aku kalu pergi holiday bersama keluarga, TAMAN PERMAINAN la yang akan aku bawa. Yer.. kanak2 amat suke rkalu dibawa ke taman permainan. Ada buaian, jongkang-jongkit, gelungsur dan perlbagai la..

Kalu aku kuar ke taman2 luar pula, suker bawa derang ke Taman Tasik Permaisuri.. kat citu ramai kanak ygn bergumbira menikmati keindahan luar. Seronok bila tgk anak2 gembira dengan aku-aku sekali seronok.. sbb dapat release tension sekali. sebab x yah dok pikir kerenah2 derang kalu kat luar. 🙂

Kebaikan bila kita berada di sebalik alam semulajadi, dengan secar automatik nya.. otak kita akan segar kerana kita menghidu kesegaran daun2 yang menghijau.. dan dapat meredakan tekanan hidup.

So..kalu rasa tertekan..pandanglah alam semulajadi dan tenangkan hati yg tertekan.. insya allah.. dapat meredakan sedikit walaupun x banyak tekanan hidup kita.. 8)

So…entry tuk peraduan ini aku dah wat… hopefully MBP review dan nilaikan la yek..

So pada pembaca sumijelly kat luar tu yang nak masuk peraduan ni, meh…meh.. masuk.. Kalu x der anak sendiri, leh apa masukkan anak buah ker, anak sedara ker, anak sepupu ker, tapi semestinya korang ada hubungan kekeluargaan la yek.. kalu x, tidak layak la yek.. Jadi kalu tingin nak masuk perduan ni, sila pergi ker

Where Moms Unite

MomBloggersPlanet contest page :
http://www.mombloggersplanet.com/1899/cutest-baby-photo-contest-november-09/

Untung woo kalu masuk peraduan ni, kalu menang leh dapat hadiah dari 2 penaja nie tau… ni penaja cukup setia dengan MBP yek! lama dah bersama MBP gak..hehehe

1) PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

2) AliceWonders : http://www.alicewonders.com

So, apa lagi, meh rebut peluang yang hanya datang sekali sekala ni kan, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments

  1. cik norfa says:

    haaa…??? anak buah pun boleh??
    apa kata nopa amik gambar ni, masuk jugak peraduan tu…hahahaahah! guna gamabr sama…kate ank buah boleh kan kan kan kan kan kan kan……………………ngeeeeee!!!

    tak jadi mom pun leh masuk ker?? ker??

Leave a Reply

CommentLuv badge