Why I Like It Longer

Pernah dengar Brand HP LG x?? eeem…. pernah pakai x?? aku dulu pernah pakai Samsung & Ericsson. Tapi x bertahan lama…

AKu bertukar ke Nokia kembali… sbb lebih serasi dn mudah mesra alam..

Tp sebenarnya..kalu tepon tu lama2 dh biasa pakai.. lelama pandai la guna kan?? hahaha apa daa aku merepek…

lg

K…gambarajah di atas adalah HP Model LG yang terbaru.. iaitu LG Chocolate BL40 phone (BL40)… perghh..menarik kan??

Hitam gitu… Hitam itu menawan..

LG

Tgk…tgk… perghh.. SLIM ko… hanya setebal 10.9mm jer dan PANJANG nya sehingga 128mm….

Jap..jap..aku ukur aku punya HP Nokia aku yek… perghhh aku punya pendek la… baru 105mm jer ko… ishk..ishk..bapak panjang tu…

Apa yek kelebihan LG Chocolate BL40 phone (BL40)?

4″ HD LCD Protected by Tempered Glass

View things real with the New Chocolate BL40’s 4′ HD (High Definition) LCD, which captivates the world with its large size, true-to-life image and video display. Its sleek tempered glass finish allows you to realize high-definition image quality that surpasses any conventional LCD technology.
Complete Web Display

The 345×800 (Real WVGA) wide screen offers simple and convenient internet environment and supports multi-touch and full webpage display that does not require horizontal scrolling while providing genuine fun.

Dual Screen UI

Just like Outlook Express, Dual Screen UI splits the screen into two and shows email subject and contents in one view. Instead of searching the email subject then open a new window to view contents, subjects and contents can be quickly cross checked simultaneously.

Panoramic Entertainment

The New Chocolate BL40 features a wide screen 16:9 display ratio but it does not stop here. The screen can be further adjusted to 2.35:1 cinematic wide view for vivid and realistic video contents play at anytime and place. The wide display ratio applied to the camera’s view finder and photo gallery makes photo taking and image searching more dynamic and enjoyable.

One Touch Copy and Paste

The New Chocolate BL40 is optimized for internet browsing and web contents that can be copied and pasted onto schedulers or text messages with a simple touch. You can search flight schedule on the web and send it to a friend via SMS or copy a meeting schedule from an email and store it onto the scheduler.

Gesture Shortcut

With the New Chocolate BL40’s Gesture Shortcut, you can access menus by drawing simple icons on a touch pad. You can set up each of your frequently used menu items to be accessed by one of the twelve gesture icons stored in the handset.

Pergh…menarik kan.. aku x reti nak translet la..kalu nak info lanjut leh godekkat LG Web Site nie…

Kenapa aku suker yang panjang?

– Senang di pegang bila panjang.. kalu pendek nanti selalu tertinggal HP kat rumah.

– Bila panjang, mudah nak melayari internet melalui HP..sbb leh nampak segalanya dalam HP tu..

– Bila ambik gmbr, leh buat gambar PANAROMA la.. sbb bila panjang.. leh nampak sumer angel dalam gambar tu.. kira kalu ambik gmbr sekeluarga, confirm x der yg tertinggal la…

– Bila panjang, leh jadi dual screen ko. leh nampak kiri kanan lagi.. x der la termiss apa2 dr pandangan.

Aku rasa tu jer kot dr pandangan aku la..

Harga HP ni bernilai RM 2,199 jer! Aja?? adess… aku duit makan pun x cukup..

Tp di sebabkan Nuffnang mengajurkan peraduan ini, inilah peluang aku nak merebut 3 hadiah LG ni dengan membuat satu entry khas berkaitan LG ni…

Adesss…kalu la dapat hp ni.. confirm x tido malam ko.. lagi pun aku belum lagi menang hadiah yang lumayan dari Nuffnang.

lg

Jadi pada yang berminat ingin mendapatkan LG Chocolate BL40 phone (BL40) ni… meh rujuk ke laman web Nuffnang untuk keterangan lanjut

Blog sekreatif yang boleh dan hantarkan permalink blog ke whyilikeitlonger@nuffnang.com Sebelum 14hb February 2010.

Mana tahu korang adalah pemenang nya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments

Leave a Reply

CommentLuv badge