M Suites Hotel, Johor Bahru

Ni sedutan dari entry yang lalu.. di mana aku mengikut my IR pergi mesyuarat.. tp aku yg sibuk menumpang bercuti..hahaha

Ok…selepas aku chek out dr Mercure tu, aku check in lak kat M Suites Hotel dekat ngan Selat Tebrau ni..

Lokasi :

Situated at the border of the Straits of Johor overlooking Singapore, M Suites Hotel is a mere 15-minute drive from the Johor-Singapore Causeway. The hotel is strategically located with easy access to Johor Bahru business and shopping centers making it an ideal hotel destination for leisure and business travelers.

Lokasi memang tepi jalan… betul2 depan laut…

sangat senang nak cari Hotel ni…

img

img

img

ini lah Bilik yang aku menginap – Studio Suite Double

Harga biliknya mungkin berubah mengikut waktu semasa :-

  • Studio (sgl) – RM 190.00
  • Studio (dbl) – RM 200.00
  • Junior Suite (sgl) – RM208.00
  • Junior Suite (dbl) – RM 300.00
  • Exec Standard Suite – RM 380.00
  • Exec Deluxe Suite – RM 420.00

Dulu masa aku dtg sini pada awal tahun 2009 dlm bulan 4 rasanya…

permandangan masih chantik…belum lagi ada ada kerja2 pembaikan jalan lagi…

tp sekarang…………………..

img

Kerja2 sedang di jalankan… maka permandangan x berapa chantik la lagi…..

Ni adalah kali ke 2 aku datang menginap.. itu aku la..kalu my Ir punya perkiraan entah berapa kali dh menginap kat sini..

Dulu aku pergi masa dalam cuti bersalin, yg aku sambung cuti sebulan tu.. sempat la aku pergi ke Danga Bay ikut my IR g mesyuarat gak..

img

img

Standrd la… bilik air pun kene la view gak…

nak gak kene ambik kan…at least korang leh gak tahu berapa besar bilik tu …

mana tahu pas nie nak menginap kat sini lak..hehehehe

Dulu masa aku g…si Zulfadhli masih kecil lagi…………

dia x leh duduk dan berdiri..yang dia leh buat..hanya..tido..tido..tido…

tp sekarang masa aku bawa..dia dh leh duduk …korang tgk la sendiri……

img

siap mengamit aku lagi bila nak bergmbr… hehee..

nampak sungguh perbezaan dia masa dulu dn sekarang…

ala…comel tul anak aku nie… muahahahaaaaaaaaaaaaa……

img

ok..sebelum aku akhiri kisah hotel aku ini…

gmbr di atas menunjukkan rate internet di Hotel tersebut… kalu RM180.00 sebulan..baik sewa boradband CELCOM, baru RM60.00 muahahahaaaaaa…….

kalu nak ber WIFI yg free, kene trn lobby dia la… tp, memandangkan aku membawa anak.. amatlah sukar untuk bergerak sana ke mari bersama lap top dn anak..maka duduk jerla kat bilik yek…

K..kalu tingin nak menginap kat sini.. leh rujuk laman web M-SUITE HOTEL ni yek.. lagi senang..

untuk menghubungi Hotel M-Suite ni boleh la berhubung melalui alamat yg tertera :-

m-suites@tm.net.my for all general enquiries, booking or comments

sales@m-suites.com for corporate sales enquiries

Looking forward to serving you!

M Suite Hotel Sdn Bhd
16 Jalan Skudai, Straits View
80200 Johor Bahru
Johor, Malaysia.

Tel : +607 22 11 000 Fax : +607 22 60 380
E-mail :
m-suites@tm.net.my Web : http:// www.m-suites.com

Terima kasih kerana sudi membaca entry aku yg pajang lebar ini…  🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

Leave a Reply

CommentLuv badge