Restoran Singgah Selalu

Oh ya…masa aku kat Johor tu ha…ala masa tu  kat M Suite Hotel..

Sempatla aku g makan kat luar…hehehe

aku suker tul kalu dpt singgah makan kat sini… makanan kat sini banyak pilihan.. bersih dn amat mudah nak kesana.. paling nyata..ia dekat ngan Danga Bay yek..

img

Nama Restoran ni Restoran Singgah Selalu..

Ada 2 tempat..terbuka dn tertutup… kalu tertutup kene masuk dalam sikit la.. tempat air cond la katakan..

ada tmpt mainan bebduak gak..tp ada bola jer..kan ada gelugnsur @ jongkang jongkit..hehehe

img

tu dai…bapak besau ko screen TV dia..

puas tul kalu tgk kan ?? ni wat kat umah mesti x cukup ruang..hahaha

img

img

inilah sekeliling tempat makan nya…

masa aku g x berapa penuh… selalu penuh tu..

banyak meja dan kerusi..memang selesa la..

im

iyer… my IR order Chiken Chop…

ko tgk dia punya hidangan.. complete… ada jagung, tomato, salas, sayur, kentang goreng..

pergh… kenyang arr kalu makan nie aja…….

img

ni aku order tu Iskandar… dia kan nak makan sgt pun..

dpt nie pun dh cukup.. x der set meal tuk kanak2 la, jd order jerla kentang goreng..

banyak ko kentan ggoreng dia.. sebakul dia bagi…

img

ni order aku lak… MEE BANDUNG…

mesti la kene rasa..dh sampai johor org kata x rasa mee bandung x sedap..

tp..aku rasa cam biasa jerla… x der la sedap sgt.. muahahaha (mampus aku kalu org johor baca…hehehe)

img

ni air untk kami bertiga…

air manggo, nescafe dn air kosong…

air mangga dia memeang sedap ko… manis secukupnya.. bila aku tmbh lagi air putih.. masih lagi terasa air mangga nya…

img

oh ya..x lupa jugak OTAK2..

5 keping aku bedal… sedap..tebal dn kenyang…hehehe

img

sambil makan ternampak la pulak ada yg isap rokok arab tu..

ala..shissha kan?? aku pun x tahu sgt..

ada la nampak org muda2 hisap.. tu rokok ker apa yek??

skrg mana2 kedai aku nengok mesti ada benda nie..hehehe

img

img

Perghh…..ko tgk licin kan?? hahaha…

tinggal kuah jer.. tu pun x larat dh nak hirup…

so..pada yg nak ke Johor Bahru.. memang dekat jer nak cari Restoran nie..

Danga Bay

dekat jer ngan Danga Bay yek…memang korang akan nampak kedai ni bertentangan Danga Bay

so..masalah makanan x perlu riasu kat situ..memacam masakan pun ada.. hanya order dan bayar jerla..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments

  1. xoxo says:

    restoran ni punya servis sekarang sgtla lembab!!!!!order air suam nak dekat sejam baru la terhegeh2 nak antar..kwn order teh tarik dah sampai..pastu makanan kwn aku sampai aku dh habis mkn xsampai2 lagi.bila cek balik rupanya tak buat lagi!!!!!JGN HARAP LA AKU NAK SINGGAH SELALU kat situ.pandang pon xmo!

    • sumijelly says:

      @xoxo,
      Adess… mungkin time tu keadaan kelam kabut kot…
      harap jangan la membuat andaian untuk pertama kali datang…
      nanti boleh datang lagi yek, mungkin masa anda datang time tu, dalam keadaaan ramai pelanggan kot…

    • xoxo says:

      belum terkena takpela..kebetulan masa terkena tu xoxo mmg tgh lapar ya amat.. ramai jugak customer yg complaint service SS tak bagus..so xox mmg takkan recommend pd org lain..serik dah..

      • sumijelly says:

        @xoxo,
        ooo… mungkin time saya pergi memang tak ada orang…
        mungkin nasib kurang baik kot..
        tp dah lama dah tak pergi sana…saya bukan penduduk Johor..datang hanya bila ada urusan kerja sahaja bersama suami…
        apa-apa pun, kedai tu jer yg nampak menarik untuk di singgah selalu…hehehe

  2. Papa-NtiQ says:

    Hi sumijelly..saya pun baru pegi restoren nih dan dah upload dalam blog.

    Senang2 tu singgah la yer blog saya kat http://www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal tempat2 makan menarik yg saya pegi. Kebanyakan nye di area JOHOR sebab maklum la saya nih orang johor. Tempat2 lain pun ada…

    Jangan lupa register dan follow blog saya ok baru la ceria skit hehe TQ TQ TQ

  3. nurul says:

    Dulu hampir tiap hari saya dg kawan opis selalu makan kat singgah selalu giant U Mall.berpuas hati makan kat sana.pilihan makanan banyak ,tempatpun selesa.dah lama saya tak makan ke sana.harini saya bawa kawan opis untuk tapao makan kat sana.saya sanyat terkejut dg harga yg di beri.satu bungkus nasi dg lauk seketul paha ayam dan satu mcam sayur.dg harga rm 6.50.waaaah…sangat mahal

Leave a Reply

CommentLuv badge