Family Day Super Kids

family

wah..wah…..hari ahad…erk..semalam la kan.. aku pergi ke Family Day yang di anjurkan oleh Super Kids di Wisma Bling Lustre, TanMing Boulevard, Tmn Meranti Jaya, Puchong..

Perghh…. Juah kan bunyi nya..sebenaranya dekat aja kalu dari Bangi.. tp di sebabkan SESAT dan GPS yg tidak mengenali di mana Tanming bouleverd, aku telah tawaf di situ selama 1 1/2 jam ko…

Itu pun kejap call Lily, kejap call Kak Ros, kejap tanya org… adeh… ghupanya sekitar situ, tp di sebabkan salah masuk simpang..sampai ke Puchong Selatan aku pergi….hahahaha

img

Sampai jer di Wisma Bling, kami terus ke Khemah makanan.. perghh…. lapar ko..dah la ujan.. jadi harusla kelaparan..hehehe…

Singgah la kejap gerai2 di tempat parking tu… ada baju, kek, biskut.. tp x sempat nak tgk2.. maklum la bawa anak.. maka paham2la.. kene tgk anak dr tgk barangan jualan la..huhuhu (kempunan aku nk tgk!)

img

Sementara tunggu acara… aku sekelurga melepak la kejap kat tepi khemah dkt Ruang makanan tu..

Sambil2 tu..tunggu la apa nak di buat…

Cheh.. ghupanya ada lagi tempat yg belum aku pergi.. kene masuk Wisma bling tu.. di tingkat 1 dan 2..

maka, aku angkut sekali ngan trolli2 tu naik atas ko.. mesti org perasan sapa punya TROLI BABY la duk bersidai kat tangga tu kan?? hehehe… tu aku punya la tu.. Jangan marah yek…

img

samapi jer kat atas… Perasmian WISMA BLING pun bermula… pass jer rasmi.. anak2 yg lain pun merasmikan juga..

sumer kanak2 kat situ cuba membuat persembahan memasing… udah la anak2 aku lelaki..

jahanam harta benda kat situ.. sebaik hanya kerusi kecil jer..kalu ada banyak barang..habis aku.. kang kene ganti pulak..

img

dah nama pun anak2.. maka pepahamla kelasakan mereka..

tgk la kak Ros.. x habis2 mengambil gambar…. (errk… ada x gmbr anak2 sumi.. bak maik emel sikit kak ros..hehehe)

img

anak aku dgn anak Nik – Sharing Info

cepat tol anak aku dapat kawan… maklum la peramah mcm aku …hehehe..

img

Anak aku lak joint sekali ngan Fahry..

dia kan kisah pun..janjji ada mainan..  leka la sikit..hehehe

img

Ada acara mewarna kat situ… anak2 aku turut serta..

beria2 mewarna…… tp aku tgk x gak berwarna kertas tu… kosong jer…

sikit jer dia warna.. heheheeh..

img

Kemudian ada Badut datang untuk wat belon untuk kanak2…

sumer berebut nak sorang satu… dia buat pedang..

Izzah dapat la bungga… hehehe…

img

sambil anak2 aku entah kemana…

aku lak sambil2 tu tgh buat Key chainKATAK.. hehehe

Katak aku x jadi la.. perghh….berpeluh2 aku duk kat situ ko..

air cond tarak… sambil menjahit, sambil mengesat peluh..hehehe

img

akhirnya siap jugak key chain aku..

dah siap jer.. my IR htr SMS ajak balik.. sbb Zulfadhlui dah nanges..

maka…aku x sempat la berjumpa kengkawan kat situ…

tu pun dapat lucky draw, my IR yg bagi tau…hehehe

img

img

Sempat la bergambar dengan Unlisted One dan Sharini dari Adrinas

Yg aku sempat bertegur sapa Shila, Mrs Adam, Sophia (Play House Disney), Eyriqq, Nik – Sharing Info, emmm..sapa lagi.. ades.. lupa lak..

sapa yg x sempat sumi tergur dan berjumpa..mohon maaf la.. sbb tempat yg terlalu penuh begitu.. amat payah nak memandang sumer orang..hehehe

img

Terima kasih atas Jemputan ke Family Day ini dari Mommy Lyna

Atas anjuran ini dan goodies bag yg aku dapat.. terima kasih..

Walaupun ada cacat celanya..aku harap ini akan menjadi tauladan dan pengajaran dari pengalaman yang lalu.. dan aku harap jgn takut untuk mengadakan perjumpaan seperti ini lagi.. kerana kita belajar dari kesilapan.

Nota kaki : waaa……my IR kata ada Azizah Ariffin.. aku x sempat pun jumpa… kempunan aku…. sbb leka menjahit keychain jer..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments

    • sumijelly says:

      @mrs adam,
      hehehe…….x per…kita pun bukan x biasa di dunia maya ini..hahaha….. tp memang terima kasih la kerana sudi menegur.klau tidak, x jumpa langsung..

      anak Fieda pun sgt tembam…adoi..sebaik tido..kalu tidak dh kene dukung dah tu.hehehe

      si kecik tu memang lambat tumbuh rambut,…hehehe.. jenis rambut sikit tu….

    • sumijelly says:

      @eyriqazz,
      yerla…asal x jumpa yek… banyak la…sipa borak citer sesat2 bagai tu apa?? belasah kang…
      ala..x jumpa bakal menantu hari tu…hehehe… sbb sibuk wat kerja menjahit keychain..hahahaha

      mood dah ke laut..?? x per..nanti dh sampai tepi pantai kang tulis yek..hehehe

Leave a Reply

CommentLuv badge