Kalau Vitoria Bechkam mengimpikan anak perempuan, sumijelly pun sama jugak

victoria bechkam idam anak perempuan

Wah….. rupanya aku nie lebih kurang kes nya ngan Victoria Bechkam la kan? Dia pun mengimpikan untuk mendapatkan seorang cahaya mata perempuan setelah memiliki 3 orang anak lelaki sama.

Aku pun ada 3 orang anak lelaki, dan mengimpikan anak perempuan gak… ceh.. nak sama ngan artis gak! hehehehe. Ok apa, aku blogger, dia artis,….hehehe.. Sumijelly sapa tak kenal? ramai kenal kot… (ewah..pasan giler aku!)

Setelah tersebarnya khabar berita tentang kehamilan aku yang di tulis oleh Eyriqazz (thanks eyriq… memeriahkan blog aku) tempoh hari, ia aku memang SAH mengandung anak ke – 4.

Tapi maklum la, ini kandungan yang ke – 4, dan lagi pun aku bukan nya tak nak bagi tahu awal-awal, kalu boleh biarlah aku buat dulu imbasan kandungan mengesahkan aku benar2 hamil. Lagi pun aku bukan pengantin baru yang baru hamil bunting pelamin hehehe…

Korang kalu joint Om Nom Nom Race anjuran Nuffnang, leh menang HTC Smartphones tau!

Umur pun dah meningkat, dan orang kata tak baik la khabarkan awal-awal jika masih baru, maklum la takut-takut tak menjadi. Susah pula hati aku nanti… tapi alhamdulilah, berkat doa rakan-rakan yang sentiasa mendoakan kandungan aku sihat…… aku rasa lega sikit setelah melepasi 9 minggu.

Kiranya sekarang aku dah 2 bulan dan seperti tidak sama dengan kandungan aku yang lain, di mana kali ini aku punya mabuk dan muntah-muntah terlalu kerap hingga segala apa yang aku makan pasti akan terkeluar balik. (sian aku… makanan best pun tak leh makan dah…waaa…….)

Makan pun nasi kosong, roti, biskut dan air suam sahaja mampu ku telan. Segala benda-benda yang berminyak sumer tak leh sentuh hanya mampu ku pandang sahaja…hehehehe

Harap-harap simptom ini akan berakhir apa bila kandungan aku melepasi Trimester Pertama la hendaknya.

Jadi kengkawan, doa-doakan la semoga kesihatan aku baik , sihat selalu dan di permudahkan dalam segala urusan yek!

**untuk penghantaran hadiah, mungkin lewat sikit, maklum la bila simptom mengandung lebih kuat dr buat kerja…hehehe. harap bersabar yek**

Nota kaki : wah, pas ni  entry aku banyak pasal kisah ibu mengandung la yek? ok ker??hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

41 comments

  1. lydzar says:

    wah wah wah…welcome to the club sumi!!

    i passing batton kt u la kiranya nih sumi..hehe..tak sabar gak saya tunggu 3rd baby saya ni keluar, and lepas tu baca update sumi pasal pregnancy pulak.. 🙂

    take care yer dear
    lydzar´s last blog post ..Roasters Eating Day

    • sumijelly says:

      @lydzar,
      hehehe………terima kasih yek lydzar…. bila due tue?? harap2 sumer di permudahkan la yek…

      amboi… nam pasal pasal pregnancy sumi ker?? ala, yang lam apunya ada.. search jer kat arkib tu…hehehhe

  2. Lieyan says:

    Tahniah Kak Sumi..

    Saya dah lepas trimester pertama.. Dan alhamdulillah di awal kandungan 5 bulan ini, saya dah mampu untuk makan banyakkkk dan banyakk..
    Tetapi yang tak best nye, sekali lagi saya di sahkan pesakit gestational diabetes.. 🙁

    Kak sumi jada kesihatan ye.. Saya doakan kak sumi dpt baby girl pula.. Dan saya dpt baby boy pula.. hihihi..
    Lieyan´s last blog post ..FB will ended on March 15th

    • sumijelly says:

      @Lieyan,
      wah… tu la… dh lepas trimester pertama lega sikit…. tunggu la.. pas nie confirm nafsu makan naik…

      eh.. dulu masa anak ke 3 kak sumi pun kene gak gestational diabetes tu… letih tuk ambik darah 4 kali sehari tiap bulan…huhuhu

      thanks yek doakan tuk kak sumi…. harap2 lieyan pun dpt gak baby boy la..

    • sumijelly says:

      @ieda,
      tu la…rasanya kali ni lagi lemau dr sebelum2 nya…….hehehe
      ala tak kisah pun lelaki perempuan ke… janjji baby sihat…

      mana nampak lagi skrg… lagi pun nak suprise… kasi korang suspend..hahaha

    • sumijelly says:

      @phreak-id,
      hehehehe…….tak pe.. sok2 ko akan biasa…tau2 ko yg banyak anak dr kak sumi mana tahu kan? hehehe

      ko bedung tak baby masa tidur malam… perut letak minyak tak, takut angin… sendawa tak tiap kai menyusu? ha..banyak nau akak tanya nie…hehehe

Leave a Reply

CommentLuv badge