Minum susu untuk membesar dengan sihat dan kuat!

On June 1, 2011, in Blog, by Sumijelly

Ingat tak entry pasal 3 buah rumah kecil tu?? hehehe……. dah tengok belum video tu wei?? best woo… skrg kan dah kuar kat TV iklan tu.. anak aku kalu kuar iklan tu, tekun nengok….

Eh tak per, klau korang tak sempat nak tengok kat Tv, korang leh tengok kat link yang aku bagi ni yek :

Jangan lupa tau tengok… banyak juga tersirat dan tersurat dalam iklan TV tu tau…. terutama untuk anak-anak yang sedang membesar ni…minum susu leh cepat besar! hik3

eh sebut pasal susu ni, mesti sibuk ada yang sibuk-sibuk nak cari susu formula yang terbaik untuk anak-anak kan? Ada ker dah cuba susu Mamil Gold ni??

mamil gold

Kalu sesiapa yang belum cuba atau sedang mencari susu yang sesuai tuk anak-anak boleh la cuba susu Mamil gold ini.

Ada 2 jenis Mamil Gold mengikut usia anak-anak korang iaitu:

  • Mamil Gold 3 untuk 1-3 tahun
  • Mamil Gold 4 untuk 3-10 tahun

Lagi pun susu Mamil Gold ni baik untuk penghadaman perut anak korang dan baik untuk usus mereka juga. Dan seperti yang aku pernah bagi tahu susu ni mempunyai nutrien-nutrien penting dan juga IMMUNOFORTIS seperti yang terdapat pada susu Mamil Gold ini kerana ia dapat membantu mempertahankan daya ketahan semulajadi.so tak perlu la risau kan?

Ramai gak yang dah cuba tau. Aku pun g la goggle cari siapa pengguna susu Mamil Gold ni…wah, ramai gak yek… ni antara meraka yang memang telah pun membeli dan mengguna susu ni. Meh baca respon mereka :

Penah sekali aku saje la try ngan susu lain, nangis2 nak susu Mamil Gold ni jugak. Shah pun suke ! hee~ Sistem penghadaman Sarah pun oke je. Takde pape problem. DHA tinggi. See ! Sarah makin bijak dan sihat. Cepat pick-up ! =) – Eeinz

tanye gak kt Mama Aqilah a.k.a Kak Puteri1 coz anak die minum gak Mamil gold ni..die kate,Mamil Gold ni melembutkn najis baby..so far anak die x pnh le sembelit..lembut memanjang..so hrp2 pupu auni ok ler..bkn pe,pening gak pale nk pk susu pe yg sesuai. - Siti Baizura

Mamil Gold oh Mamil Gold. Susu ini yang sudah membuat Nabiyya tidak mau beralih ke yang lain. Ya, memang saya rasakan dia sedap, seperti ada rasa manis tetapi terasa ringan, tidak terasa pekat. – Tetty Noor Aini

Tengok-tengok… kan dah kata, susu ni boleh buat anak korang tak sembelit lagi tau. Kira memang betul2 menjadikan usus mereka sihat dan kuat.

Ialah aku tahu ramai yang nak mencari susu yang terbaik untuk anak mereka. Tapi kalu tak cuba tak tahu kan? Apa kata korang pergi jer kat laman web Dumex di  http://www.dumex.com.my dan dapatkan beberapa sample untuk korang cuba. Mana tahu pas dah cuba sampel tu korang berminat.

Anak korang sihat, korang pun senang hati kan?

Nota kaki : Belum cuba belum tahu kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Responses to “Minum susu untuk membesar dengan sihat dan kuat!”

  1. puanbee says:

    betul – betul tu …

  2. nOj says:

    anak sy minum dutch lady. dgr cite nak naik harga dah setat bln ni. nk try gak la usya dumex plak.
    nOj´s last blog post ..oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkk itu buku resepi mummy la cayang

    • Sumijelly says:

      @nOj,
      ye ker susu Dutch lady naik harga…
      ha.. leh la try susu dumex ni… try minta sample kalu nak tahu rasanya….

      g jer kat laman web dumex leh request…

  3. puanbee says:

    tengah pening kak , semalam baru balik dr kampung ke kl , buka2 blog bandwitdh limit , email fivio lmbt reply nya , pastu nk post entri special seperti diatas tk boleh , last2 bee beli hosting dr netkl ..hambik …
    puanbee´s last blog post ..Segmen PuanBee – Review Blog LanaBusyBee

  4. eyriqazz says:

    Pemilihan susu yang terbaik adalah penting untuk anak-anak…yerla,citarasa masing2 berbeza kan? So..try and error….dptla yang paling serasi ngan Anak-anak..

  5. ciku says:

    anak ciku mmg dumex dumex dugro ..hehe
    ciku´s last blog post ..Ben ashaari dalam majalah

  6. So far we take Dutch Lady UHT jer, formula tak pernah try langsung sejak lahirkan anak I hahaha.. jimat…. :)
    Jenny @ I’m a full-time mummy´s last blog post ..Product Review – Bella Band

  7. kid says:

    haaaaa… bagi pengganti susu ibu yang dah kehabisan.. boleh laa guna susu mamil gold nih.. TERBAEKKK!!!
    Kesihatan Usus Anak Anda | IMMUNOFORTIS Terbaik!!!…
    kid´s last blog post ..Tips Earning ChurpChurp yang Mudah Dapat Advertorial Lagi!

  8. Menarik betul la iklan susu nie…..
    hazman aka species1980´s last blog post ..Gambar &amp video gol MALAYSIA vs Hong Kong 2011 l Friendly Match

  9. ash/abu says:

    aku tak cukup besar..blh tak minum susu ni hehehehe
    ash/abu´s last blog post ..Gambit cakap blogger macam anjing

Leave a Reply

CommentLuv badge



%d bloggers like this: