Check up Ibu mengandung @ 36 minggu @ 9 Bulan

36 minggu

Okey…. semalam aku ada appointment dengan Hospital Ampang untuk aku book tempat bersalin kat sana…

Sebelum pergi sana sempat la g ambik keputusan MGTT kat Klinik Kesihatan Bangi. Alhamdulilah, dua kali buat test, keputusan nya sangat baikkk!!!heheehe

Still aku tak der GDM, kira bebas la…..hehehe. Sempat la jugak aku g timbang berat badan…

Sebelum ni berat aku turunkan, alhamdulilah, naik la jugak 1 kg… menjadikan berat aku :

68.6 kg

klinik O& G

Semalam jugak g Klinik Pakar O & G di Hospital Ampang. Punya la lama aku tunggu, hampir 2 jam lebih baru la nombor naik.…huhuhu letih mak tau!! hahaha

Datang kemain awal.. kul 10 pagi ko… tapi nama di panggil setelah pukul 12.30 tengahari.. gila lama.. Kalu aku g kat Hospital Kajang, tak pernah selama ini..huhuhuh….

Tapi nak wat cam ner, nak sangat bersalin kat Hospital Ampang, kene la tahan diri dan punggung gak kat kerusi tu..hahaha

admit

Dan akhirnya….  Doktor dah bagi date tuk aku bersalin!!!

Emm…….. 31.07.2011 ni kene la lapor diri kat Wad Bersalin. Kalu tak ada aral melintang 01.08.2011 lahirlah anak aku yang ke – 4 nanti

Berat baby setelah di buat pengiraan dalam anggaran 2.4 kg – 2.6 kg… ok la.. memang normal la tu.. Dulu Zulfadhli lahir berat dia 2.6 kg jer..hehehehe…

Semalam mintak doktor scan jantina… ishk.. leh pulak tak nampak…huhuhu.. dia nyorok…. tak perla. Janjji anak dalam kandungan aku sihat… tunggu jerla jantina dia apa yek.. aku pun berdebar2 gak

Kengkawan…….. doa-doakan aku supaya mudah dan selamat bersalin yek nanti!!

Nota kaki : Berdebar-debar ni.hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments

  1. aimaniman says:

    hie.. seram gak kan tunggu waktu nie.. lagi2 semayang subuh sblom masuk bilik bedah sbb akak 3 kali casearan… terbayang jumpa lg x sumer orang, lpas ni nampak dunia lg tak.. cam2.. la akak pk.. smoga adik slamat dua2..

  2. ika says:

    salam kak..jumpa entry ni masa google pasal bersalin kat hospital ampang…
    kalo nk bersalin kat sana??kena pergi register dulu ke???hari kawan saya call..dia ckp nk bersalin terus pergi je..janji kena bawa buku pink….mcm mana ye???

    • Sumijelly says:

      @ika,
      yup… ikut misi situ cakap.. kalu dah ada buku merah.. dtg ke spital tu masa rasa sakit..tak perlu register apa2 pun…

      derang terima aja…. suami boleh masuk untuk bersalin normal..

Leave a Reply

CommentLuv badge