Check up Ibu mengandung @ 38 minggu

On July 28, 2011, in Blog, Kehamilan, by Sumijelly

klinik KK bangi

Semalam adalah Check Up untuk minggu ke 38 dan juga check up terakhir di KK Bangi.…..

Iyerla, ahad 31.07.2011 ni kan aku akan menyerah diri di Hospital Ampang…..huhuhuu…… seram pulak rasanya…. padahal dah bersalin 3 kali..hik3

Alahai…… pas ni mesti windu suasana di Klinik Mengandung… tapi x per, pas bersalin memang kene datang KK Bangi jugak kan? sebab check up tuk si kecik pula.. tapi dalam keadaan yang ‘slim’ la kan…. **budget leh kurus** hehehe

Dan tuk kali terakhir, g la timbang berat untuk minggu ke 38…

timbang 38 minggu

70.7 kg??

Omak aih…….. minggu lepas naik 2 kg.. minggu ni tak naik-naik dan jugak tak turun-turun langsung….. tu la misi tu, duk bising2 cakap berat aku naik la, takut darah tinggi la, takut kencing manis la……. terus merajuk berat badan aku tak nak naik..huhuhuh

Tapi orang kata kalu dah dekat ujung-ujung ni memang berat tak naik. dia akan maintain jer…dan aku perasaan, sekarang setiap pagi aku kerap ‘membuang’.dan belah malam pula ‘muntah’…..mungkin itu juga salah satu berat aku tak naik…hahaha

Ishk… pertama kali dalam sejarah ko.. dalam 4 kali kehamilan, kali ni memang paling TINGGI berat badan aku…. selalunya dalam 65 kg jer… tak pernah naik sebegini banyak….huhuhuhu

Tak perla, janjji aku sihat dan bebas penyakit… itu yang pentingkan??

IR ZAIRE

Dan tuk kali terakhir la jugak my IR duk teman aku…… berbulan-bulan aku g sendiri, cuma bulan terakhir jer my IR nak teman.ishk2… sebab dah tak larat nak drive kan… perut nie asyik la kejang jer beila memandu….

Tak per kan sayang, demi isteri tercinta..hik3.. next week cuti seminggu lagi, sebab teman isteri bersalin pula…hehehe

Jadi…….. pas ni tiadalah lagi diari kehamilan…… leh dah tutup buku kehamilan dan akan buka pula diari kesihatan tuk si kecik…….

Dan aku harap, sepanjang aku buat entry pasal kehamilan ni, dapatlah juga kengkawan lain mendapat info2 yang kebanyakkan ada yang di alami sendiri oleh aku dan ada juga di ambil dari media lain...

Okey……. ujung minggu ni dah leh mengemas barang keperluan ibu dan si anak dalam perut….. dan insya allah, minggu depan lahirla anak yang ku kandung di dalam perut……..

DOAKAN SEGALANYA BERJALAN LANCAR!!!!!!

Nota kaki : tak sabar!! tak sabar!! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Check up Ibu mengandung @ 38 minggu”

  1. lydzar says:

    3 hari je lagi..selamat jadi mom of 4 yer .semoga dipermudahkan semua

  2. madammondoq says:

    semoga semuanya selamat.. :)

Leave a Reply

CommentLuv badge



%d bloggers like this: