Kisah Disney Event yang sangat SERONOK dan BEST!!

Okey…jangan la marah aku……..

punya la lama kat dalam DRAFT ko entry ni, tapi tak terbuat2… maklum la kesibukan melanda aku sejak akhir2 ini…. nak pindah la, nak kemas barang la, nak beranak la…..hik3…

Ohw ya…. lagi 3 hari beb!! 3 hari…… berdebar2 lak aku rasa….hahahaha

Meh nengok gambar aku semasa di Disney Junior kat Bukit Kiara hari tu.….. nak tulis ayat pepanjang pun dah letih nie….. seletih membawa isi perut di dalam…hik3

disney

Sampai jer sana, nampak lak perkataan DISNEY JUNIOR…..besau lak tu….. klau angkut bawa balik mesti bestkan??hahahaha

Apa lagi, anak2 aku harusla bergambar kat situ kan…… tak yah suruh ko.derang terus jer berdiri kat situ….hehehehe

disney

Memula my IR nak ambik gambar aku ngan anak-anak, tetiba staff DISNEY kat situ duk nak tolong snap kan gambar aku sekeluarga….. ha. elok benar la kan…..

Okey. tetiba my IR suh buat PEACE!! hahahaha……. jarang kejadian okey my IR aku nak bergambar suh buat PEACE!!! hahaha………

disney

sampai jer sana, kene la daftarkan diri……hehehe

Tak ramai kan masa ni… maklum la ngah pagi. so cuaca pun ok la…..redup panas yg nyaman….hahahaha

Pas ambik apa yang patut, berdiri la di tengah2 padang tu, nak menunggu acara PELANCARAN jerla.hik3

disney

Ohw…. ini adalah MC untuk majlis pelancaran DISNEY JUNIOR…….

memul aku tengok wajah ni macma kenal….. sekali …. eh!! memang kenal la… tu kan ZAHID AF…hehehe…….. tapi tak dapat nak bergambar ngan dia la….. sebab pas jer pelancaran, anak2 aku terus nak mula kan pengembararaan DISNEY tu..hehehe

disney

Tu dia……. derang lepaskan ‘sampah’ di udara…….hahaha…..menandakan PELANCARAN telah pun di lancarkan….hahaha…

Bersepah la atas rumput….gasakla, bukan aku yang kene kemas kan? hahaha

disney

Oeky….. anak2 aku dah mula masuk ke dalam padang sebab nak habiskan TASK yang di beri, sebenarnya banyak game kene buat…….

so, aku letak 1 gambar jerla.. sbb aku rasa antara banyak2 game, game ni nampak mencabar sikit.….. hahahaha….

Gigih ko anak aku buat… dan berjaya gak dia siapkan..hehehehe **pandai Danial**

disney

Cian budak ni…… tak dapat nak joint…… aku pula malas nak kawal dia… suh jer ayahnya jaga.

tu pun bukan reti duk diam…. kehulur-hilir……. tengok tu.. baik punya posing kat atas perkataan Mickey Mouse Clubhouse…hahaha. Semput ko jaga dia…….hahaha

disney

Yeah!!!!!! TASK yang di beri telah pun selesai..….. rasanya yang banyak buat TASK adalah si Danial, Iskandar tu ngikut jer……hik3…..

PAs Danial buat, dia pun ikut belakang Danial ambik chop dah FREE GIFT…. Iskandar tak buat apa2 pun…hahaha

disney

disney

Dah selesai segala TASK baru derang bagi GODDIES BAG setiap sorang.

Pas tu derang suh pakai barang yang mereka dapat masa selesaikan TASK tu.. tuk bergambar…

DISNEY

Ohw… rupanya kene ambik gambar sebagai PIRATE!! hahaha…….

Ko tengok….. rupa PIRATE tak ganas sungguh….hahahaha pas tu derang akan print gamba rni dan bagi setiap satu…

Tapi hari tu tetiba gambar anak aku tak cukup lagi satu, jadi hanya Iskandar jerla ada gambar….. Danialnya tak der, tak perla……. janjji ada jerla… derang bukan kisah pun. yang kisah hanyala AKU!! hahaha

disney

Pas ambik gambar, tinggalkan CAP TANGAN di board yang disediakan…..

Yang warna merah tu … ishk.. tak nampak lak nama derang…….marker pen habis dakwat ko!! hahaha.

disney

Ok.. pas dah bersuka ria…… kita MAKAN dulu!!!! lapor ko…..hahahaha

Sebaik dapat makan kat tempat air cond……. kira dapat gak sejukkan badan selepas berpeluh2 di padang di mana matahari semakin memacak ……hehehe

disney

Tu dia….. makanan dia, banyak gak…. kenyang la… sebab leh ambik beberapa kali korang suka kan! nama pun BUFFET style…hik..

sambil makan derang tayang kan citer kartun JAKE anda PIRATE LAND…. so, anak2 aku tak derla lari sana-lari sini.. sbb ada citer kartun..hehehe

disney

So, selesai sudah acara di DIsney Junior… memang seronok dan mengasyikkan…

Kiranya itu la EVENT terakhir yang aku dapat attend sebelum bersalin. Maklum la dah sarat ko….. pas event ni, dah x der g mana2 sebab pas ni kene jaga perut yang semakin membesar…hehehe

Okey.. gambar kat bawah ni sempat la aku snap.. bersama-sama blogger yang hadir masa event di pagi hari tu :

disney

disney

disney

disney

disney

Perghghh……… ada juga yang tak sempat nak bergambar, hanya hai..hai.. hoi..hoi jer…hehehe

Tapi masih sempat bertegur sapa dan berborak gitu-gitu.. kan masing2 bawa anak dan keluarga. jadi sedia maklum la sibuk ko!!!!

disney

Ini lah goodies bag yang anak aku dapat…… 2 set jer, sebab dah ZUlfadhli tak joint main dan aku pula lupa nak ambikkan sekali…hehehe

Yang bestnya ada kamera untuk ambik gambar dalam air.…… ishk, bila la nak menerai kamera ni.. kene tunggu pas bersalin dan slim la…..hahaha

disney

Amboi Pirate Iskandar, sempat lagi nak pakai dalam kereta……..hahaha

Sampai kat rumah, tuala muka tu la derang buat main kat rumah…….hahahaha……. tiap2 hari jadi hang tuah kat rumah…..

Apa-apa pun…. acara ni memang best… sambil bergumbira dapat gak aku bersama ngna keluarga.. yerla, sekarang nie anak2 semakin membesar dan lasak.. mereka memang memerlukan acara yang mengembirakan juga kan……

So.. harap2 ada la acara macam ni di tahun hadapan yek!

Nota kaki : derang smpai jer rumah terus ketiduran……..sebab penat ko!! hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments

  1. missbby says:

    nengok gambar mmg macam menyeronokkan..jeles kita..dan goodies bag tu sangat mengujakan bukan setakat budak-budak, mak budak pun suka laa..

  2. haslina says:

    huhu, lagi 3 hari yea.
    semoga semua dipermudahkan ALLAH buat sumi dan bakal baby.

    p/s
    saya pindah rumah masa tengah early pregnancy hari tu. punyalah tengah melepet alahan teruk masa tu.

    saya ni, insyallah next week due.

Leave a Reply

CommentLuv badge