Pernah minum susu Anlene??

On April 21, 2012, in Blog, by Sumijelly

Hari-hari saya tengok iklan mengenai susu Anlene ni  tiap-tiap hari…. mengenai tulang yang akan reput sedikit demi sedikit mengikut peredaran masa dan usia…

Wah…. takut pula bila tengok iklan macam ni kan? Sudah la saya ni jenis yang kurang minum susu… sejak mengandung susu tepung la saya paling tak suka minum. Minum pun sekadar merasa sahaja tidak la menjadi rutin harian pun…

Kini usia saya sudah pun mencecah 30 an… di mana makin lama makin berusia la saya.. dan untuk itu saya telah pun berjaya membeli sebungkus susu anlene yang kecil..baru berharga RM20.99 sahaja…..hehehe

Saya beli perisa Coklat dan mengikut usia iaitu 19-50 tahun… huhuhu…. Kalu perisa biasa mesti saya tak lalu minum…baik la saya ambik perisa coklat dahulu..

Kini sekurang2 nya saya kene minum susu Anlene untuk menjaga tulang saya… ewah… baru la nak jaga tulang.. selama ni tak jaga..keh3….

Susu Anlene ni saya biasa bancuh dengan air sejuk sahaja… sebab baru sedap sikit nak minum… tpai memang sedap pun kan.. kalu tidak tak laku la air sample yang kat pasaraya selalu bagi tu.. mereka memang bancuh dengan air sejuk gak kan?? hehehe

So… kini saya akan cuba minum sekurang2 nya sekali sehari walaupun di syorkan 2 kali sehari.. sebab saya takut lupa nak minum. jadi dapat minum sekali sehari pun ok gak kan??

Jadi nak tahu la.. ada ker sesiapa minum susu macam ni? ialah mungkin selain anlene ker?? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Responses to “Pernah minum susu Anlene??”

  1. Sofia says:

    Assalamualaikum wbt..

    Kak, sy mmg amik anlene dah lama..tp sy amk yg perisa ori tuh..haha sy kena minum tiap2 malm..sebab ade problem ngan lutut..huhu..
    Sofia´s last blog post ..Somebody That I Used To Know

  2. aina says:

    Assalam..

    saya pernah minum susu anlene… tp mesti sakit perut berangin2..
    last2 saya berhenti and decide untuk minum susu kambing 1 paket tiap hari..
    alhamdulillah tak sakit tulang, tak sembelit.. konpem halal :)

  3. Salam.
    Isteri saya minum anlene.., saya pernah nak cuba, cuma tak boleh kena dengan susu Anlene, buat perut saya berangin. Saya minum Nespray je lar…. :(
    Malaysia Coin´s last blog post ..5 sen siri kedua

  4. Sumi…. kalau aku better minum SUSU KAMBING ( hiGOAT ) ke… sebab selain kalsium lebih tinggi…ia berikan antibodi yang lebih baik….
    hazman aka species1980´s last blog post ..Tolong VOTE saya untuk Malaysia International Fabulous Food 1Malaysia Blog

  5. KiD says:

    saya tak pernah rasa susu nih.. sedap eh?
    KiD´s last blog post ..Suasana Indah Bendang di Sungai Besar

    • Sumijelly says:

      @KiD,
      sedap…. rasa nya macam minum susu coklat yang biasa tu… tp tu la.. ramai kata angin minum.. dan betul memang ada rasa angin.. skrg nak habiskan dulu pek ni.. nanti nak try susu lain lak

  6. JMR says:

    eh eh baru 30an ek???:-p

  7. Nia says:

    Aku minum anlene jgk Sumi, tapi yang dia jual satu pek ada 4 kotak kecik tu. Sedap betul!

  8. eiela says:

    saya memang minum anlene nih sejak 2thn lepas, takut ada side effect dek pakai oksigen risau kot ada masalah tulang.
    eiela´s last blog post ..Polis Maut Ditembak Rakan Sendiri

  9. aisya says:

    saya memang minum susu anlene.. sebab saya da penyakit tulang dari kecik..

  10. mubin says:

    aunty my mom said that anlene has side effect like ur bone will be more bad b`coz has chemical beside we use goat milk especially HiGoat.. i`m sure u familiar with this product ,right?? so what ur suggestion better we use Anlene or HiGoat or Goat Milk Pure.

  11. Joko says:

    BETUL NGGAK YA ???? SOALNYA DIA JUGA JUALAN SUSU KAMBING !!!! HAHAHAHA

    http://susuhigoatpower.blogspot.com/2012/01/penipuan-yahudi-dalam-susu-anlene.html

  12. ridzz maxx says:

    aku baru jew ambek anlene 3 hari… hari pertama sakit perut… hari kedua pon same…rupe2nye tak ssuai dgn aku kot…alang2x dah beli cube hbiskan lah….rupenye ade juga perut aku tak leh masuk…sebelum nie bantai semue ok jew. yg halal je lh….

Leave a Reply

CommentLuv badge



%d bloggers like this: