Mandi-mandi Di Gambang Water Park

Hehehehe…gelak dulu sebelum meneruskan ayat.. sebab baru nak update pasal GAMBANG, padahal dah hampir smeinggu lebih kot kisah tu berlalu…..

Maklum la.. tuan blog sibuk berbisnes pula.. nak promote produk yang sedang hanggat di pasaran… eh..klau nak thau apa barang saya jual.. meh la like PAGE saya yek :

Eh.. terpromote lak… ok.. berbalik pada kisah ke GAMBANG.. saya pergi hari Sabtu yang lalu…dan pulang hari Ahad. Maklum la.. dapat tebus tiket PERCUMA mestila saya akan guna.. kalu tak penat jer kumpul. Lagi pun, kami sekeluarga tak pernah sampai situ.. jadi harusla kene pergi gak kan..

Saya ni jenis selagi tka pergi dan sampai, macam tak puas hati.. sbb selalu dengar keseronokan orang pasal GAMBANG ni kan… hehehe

Konon-konon nak pergi pagi, sudahnya pukul 10 pg baru gerak dari Bangi.. sedih saya tau.. konon nak mandi manda dari pagi sampai petang.. nampaknya mandi petang jerla..hehehe

Anak-anak saya asal nampak papan tanda ni.. sikit sebut GAMBANG.. padahal yang tahu baca dan eja adalah DANIAL sahaja… yang lain tukang sorak jer bila si abang baca GAMBANG…hehehehe

Kalu terus ke Terengganu, jadi kalu rasa tak nak g GAMBANG, leh la pergi Terengganu pula…

Lihatlah muka-muka yang sungguh tak sabar nakg mandi.. kecuali Huzaiman.. sebab dia kene buli sepanjang perjalanan di dalam kereta…hehehehe

Yeahhhh..akhirnya sampai juga di GAMBANG…hehehe

Agak-agak nak pergi dengan promosi.. sila la tengok dulu apa promosi dia ada kan? leh la lain kali datang buat persediaan…hehehe

Promosi dengan makanan pun ada gak..hehehe Senang dan jimat sungguh…

Harga tiket adalah seperti berikut :

Tapi saya pakai BAUCER jer.. jadi semua FREE la…hehehehe

Tapi sekarang GAMBANG pun ada ANNUAL PAS juga… boleh beli untuk setahun dan datang banyak kali main sampai kecut badan..hehehe

Manakala waktu operasi  pula seperti berikut :

Agak-agak tak tahu¬† ketinggian anak-anak.. boleh la bandingkan dengna ketinggian anak saya. Si Danial umurnya 8 tahun, manakala Iskandar pula umurnya 5 tahun…

Baru perasan, tak der pula gambar Zulfadhli yang berumur 3 tahun… kalu tak sure leh bayangkan kan? Tapi rasnaya Zulfadhli pun dikira per entry juga kot…sebab rasnaya umur 2 tahun dikira juga…

Jadi sumer dah bersedia nak masuk ke Water Park nya.. siap sedia nak pakai gelang tu.. padahal TIKET kosong jer..

bukan macam ibunya.. ada gak VALUE nya… RM100.. hahahaha

Masa beli tiket tu, sila la TOP UP duit sekali.. sebab kat dalam tu mereka tak terima TUNAI.. sumer pakat pakai ‘scan’ guna gelang ni.. tpai hanya untuk yang ada AMOUNT jerla.. kalu gelang tu kosong tak der perkataan ‘E-value’ kira tak bernilai la gelang tu yek..hahaha

Dah masuk dalam apa lagi.. sumer pakat-pakat tukar seluar mandi…..

Dah tak sabar sungguh Danial ngan Zulfadhli… emm.. Iskandar dah ilang dari pandangan.. mungkin dha smapai ke ‘laut’ tiruan tu…hahaha

Huzaiman pun nak mandi juga la……. tengokla tak sabar-sabar nak g mandi manda… dan ini jugala pertama kali dia mandi di ‘laut’ tiruan..hahaha

Okla.. nanti sambung lagi la….. banyak gambar nak edit dan nak tulis cerita… kang bubuh gmabar jer ada pulak yang bising nanti…

Tunggu sambungan ke 2 pula yek……….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

  1. eyriqazz July 12, 2012
  2. KiD July 13, 2012
  3. hazman aka species1980 July 13, 2012
  4. Nurul July 13, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge