Alhamdulilah, sudah selamat bersalin!

On July 19, 2012, in Baby, by Sumijelly

Alhamdulilah……… akhirnya sudah bersalinnnnnnnnnnnn……………………eh..jap.. jap.. bukan la saya yang bersalin tetapi adik saya Norfa yang bersalin…hehehe

Mesti korang suspen jer kan.. ala..rileks la.. saya kan dah ada 4 orang anak.. tak kan la kalu saya ngandung tak cerita kat blog kot?? klau tak cerita tu bukan sumijely la namanya…keh3

Alhamdulilah.. ibu dan anaknya sihat walafiat…

Adik saya melahirkan anaknya hari ini iaitu 19 July 2012 bersamaan 29 Syaaban 1433 padapukul 1.44 petang di Pusat perubatan & bersalin UMRA, Shah Alam secara NORMAL… syukur sangatt….

Nah..perkenalkan si comel itu…………..

Nama : Muhammad Hanif Naufal
Tarikh Lahir: 19 July 2012
Berat : 3.4kg

Buat masa sekarang dia masih lagi di Hospital… dan saya jangkakan dia akan berada di rumah mertuanya di Meru buat sementara waktu sebelum balik ke Pandan Indah rumah mak kami…ok..sapa orang meru leh la datang lawatnya.. terutamanya Dato Jai.. dia mesti tau pergi rumah adik saya tu…hahaha

Okla… lusa dah PUASA kan… jadi pepaham jerla kalu dah dalam pantang tu… makan pun kene pantang walaupun tak poseer kannn??hik3…

Apa2 pun saya sangt gembira kerana adik saya sudah selamat segalanya.. sekarang pula akan menjalani waktu berpantang pula… dan saya harap adik saya dapatlah menyusukan badan sepenuhnya untuk anak nya itu…..

Tahniah adik ku kerana sudah bergelar Ibu kepada anakmu….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Responses to “Alhamdulilah, sudah selamat bersalin!”

  1. yay! tahniah nopa! comel sangatttttt:)
    niknormasitah´s last blog post ..Khasiat Kiwi!

  2. sw33tdarling says:

    kusssssssssssssss semangat!~
    sw33tdarling´s last blog post ..Tolong Jawab

  3. kak ina kl says:

    tahniah nopa..nama berseri bila dah jadi ibu..wow pengsan gak berpantang bila tiba bulan ramadhan ni..puas nak menggantinya nanti
    comel memang comel baby ni
    kak ina kl´s last blog post ..PENGUMUMAN PUASA 2012 | 1433H/LAFAZ NIAT PUASA

  4. sweetkurma says:

    tahniah dengan kehadiran anak saudara baru yang comel

  5. cikhelena says:

    comel la..kecik2 lagi dah kacak!
    cikhelena´s last blog post ..Dapatkan pass Press Screening Filem Tanda Putera disini!

  6. eitakz says:

    wahhh rambut dah terpacak aloh2
    eitakz´s last blog post ..pisang goreng dan sambal kicap

  7. ayuarjuna says:

    tahniah adik sumi

  8. eiela says:

    tahniah kat adik kak sumi. comel baby boy tuh.
    eiela´s last blog post ..Resepi Homemade Air Soya

  9. kayrul says:

    tahniah untuk adik kak sumi..selamat berpantang…cabaran nie nak ganti 30 hari puasa nanti
    kayrul´s last blog post ..NJOI TV SATELIT PERCUMA DARIPADA ASTRO

  10. cik TULIP says:

    wah cam nama Imam Muda la… semoga menjadi anak yg soleh.. Amin…

Leave a Reply

CommentLuv badge



%d bloggers like this: