Jenama apa yang bagus?

Hai la..pening pala bila nk pilih jenama mesin basuh yang bagus…

Samsung, Toshiba, LG, Panasonic, Haier dan bermacam2 jenama la….

image

Pergi la juga survey dalam beberapa kedai….nak mencari mesin basuh yang bagus.

Berat pun kene ambik kira gak…emm… nak yang berapa kg lak yek? Sebelum ni pakai 6.5kg… ni anak dah ramai..pastu banyak baju nak basuh..kene la cari yang bersesuaian kan?

10kg? 12kg? 15kg? …..

Ohw ya. ..berapa kg yg muat untuk sehelai toto yek? Yang penting lepas sehelai toto pun ok gak…jimat duit g hantar dobi dah pasni..hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments

  1. aku la ni says:

    samsung la bagus…saya pakai 4kg semi auto masa baru kahwin tahun 2002..sampai skarang tak rosak2…tension juga..bila la nak rosak..nak beli mesin basuh baru ni… 🙂

  2. yazid Aman says:

    Assalamualaikum.. Saya x sarankan samsung. Saya guna P853 frond loding. Thn 2008 sampai 2015.+ 2 thn warrinty motor bayar . Rosak Technical x dtg sampai. 3 hari. Sampai saya Repair sendiri. Ni problem lain Plk x ble spin. Juga x dtg.. Technical ble pkk kata Moto rosak Part x ada. Awak x dtg ble.. Sebarang cakap itu ini rosak!!? Sekurangnya dtg lah.. Pernah, dtg kat Tmn Molek center O ring rubber pecah Part x kuar lagi!? Kenapa x guna saiz part yg sama utk, model lain2.. Makna Part, sentiasa ada ganti. Ni saya dtg dah tutup center . Klo pindah tulis notis..!? Amacam sedara sedari.. Puas, hati x klo terkena dgn sistem diaorg ni.

    • Sumijelly says:

      walaikumussalam Yazid…

      saya bersimpati dengan masalah awak…

      Tapi sy x ambik pun samsung.. sy ambik TOSHIBA loading dr atas… x berani ambik loading depan..hehehe

      Alhamdulilah… ok.. dah lebih 1 thn pakai…hehehe

  3. Fadilah says:

    Samsung jangan oiii..salesman dkt kdai pn kata byk komplen brand samsung..sy pn tgh menderita dgn washing machine sy samsung 11kg ni..td dh p bli toshiba 14kg..hu3..dh brp byk rm abes riper samsung tu x jd2 gak, trpksa gak labur duit bli yg baru

  4. anak iban says:

    Actually brand paling elok dan lasak jenama hitachi…kalau ikut kan saya bli tahun 2000..jenis top load..smpai skrg ni 16 thun ok..x pnah service ape2 since bli tu…dari segi bunyi memang senyap..cuma filter jer kena gnti….

Leave a Reply

CommentLuv badge