Baucer Potongan RM50 Tiket Legoland dari stesen Minyak Petron

Emm…. rupa-rupanya PETRON ada buat promosi RM50.00 potongan untuk tiket LEGOLAND wei,,,

RM50.00 ok!! Berbaloi ker tak yek?..hehehe

Isi minyak di Stesen Petron sebanyak RM45.00 dan dapatkan BAUCER RM50.00 di kaunter. Tapi kene ingat ada juga T&C nak guna baucer RM50.00 di Legoland tu….

RM50.00 potongan tiket masuk :

  • 1 tiket = 1 baucer
  • Promosi sah untuk 1 hari Theme Park & 1 hari Theme Park + Water Park (Kombo) tiket sahaja.
  • Promosi sah sehingga 30 April 2017

Emmm… macam mahal juga lakan…hahahaha. Entah la… macam x der beza pun..hahaha. Kira RM50.00 baucer tu dapat potongan sebanyak 28.8% la.. lagi berapa persen jer nak ke 30% hahahaha

Kalau untuk 1 hari Kombo tiket memang nampak macam berbaloi la kot.. tapi takkan nak beli sampai 2 hari kan?

 

Meh contoh pengiraan…kita ambik TIKET KANAK-KANAK jerla…hahaha

Kalau guna baucer Petron
RM180.00 – RM 50.00 = RM 130.00

Kalau guna online Legoland
RM180.00 – 20% = RM 144.00

Beza dalam RM14.00

Kalau guna baucer Petron

RM 145.00 – RM 50.00 = RM 95.00

Kalau guna online Legoland
RM 145.00 – 20 % = RM 116.00

Beza dalam RM 21.00 emm… yang ni banyak sikit la beza nya..tapi rugila.. tak dapat g main kat water park jerla…hehehe

Tapi promosi baucer PETRON ngan ONLINE kat Legoland tu x der diskaun untuk 2 hari KOMBO… sebab 2 hari kombo lagi murah dari beli 1 hari… 1 hari…hahahaha

Kalau ambik 1 hari promo x 2 kali kene beli

Guna baucer PETRON : RM 130.00 x 2 = RM 260.00
Guna Online Legoland : RM 144.00 x 2 = RM 288.00

Kalau terus beli 2 hari KOMBO tu …. baru RM 225.00 lagi jimattttttttt dari beli 2 hari berturut-turut…hahahaha

Ishk… mana ada orang g Legoland 1 hari jerkan.. paling lama 2 hari la wei… banyak tempat nak cover ni…..

Baru kira tuk kanak-kanak…. belum kira tuk dewasa ni… hahaha

Jadi sebenarnya… nak kata jimat tu.. ada la jimat kalau pergi 1 hari jer.. tapi kalau nak beli tuk 2 hari tu.. baik terus ambik 2hari kombo tiket tu… rasa situ lagi jimattttt……….

Jadi terpulang la pada pendapat masing-masing kan… mana yang jimat dan berbaloi…ni pandangan saya jer…hahaha. Maklumla.. anak jer dah 4.. tapi sekarang dah kene kira 3 dewasa 3 kanak-kanak.. sebab si sulung tu bakal genap umur 12 tahun pertengahan bulan 12 ni..hehehehe

Jadi selepas ni segala perbelanjaan kene kira 3 dewasa 3 kanak-kanak dah…hahahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments

  1. emaemiza says:

    Salam..
    Info yg berguna…
    Cuma sy musykil..klu guna kupon petron rm50.. utk theme park…
    Rm145 – 50 = 95
    >>>> yg ni hanya utk book online jer ke.. ker walk in pn boleh.. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge