Pasang Set Top Box DVB-T2

Siapa ada masalah bila nak tengok TV guna antenna tapi siaran tak lawa……..

Haaaa….. sekarang dah ada penyelesian la…

Hanya perlukan 2 jenis barang sahaja……..

INDOOR ANTENNA
SET TOP BOX DVB-T2

Set top box ni saya beli kat Lazada jer… baru RM67.00 sahaja… dari oversea tak sampai 2 minggu dah sampai.. cepat dan pantas…hehehe

Dalam box ada 4 jenis jer… wayar 3 beradik, remote, power plug dan box DVB-T2 ni…

Pasang antenna tu… wayar cucuk kat box DVB-T2 ni jer… tak yah cucuk kat belakang TV tu…. sebab hari tu try macam tu la.. x der siaran.. pas cucuk kat box DVB-T2 baru ada siaran…hahahaha

Bila dah pasang macam biasa la ON kan box tu kan….

Setting dia ikut mana korang duduk la… ala tu senang jer…. pastu terus tekan SEARCH CHANNEL

Nanti dia akan search…

Kalau berjaya… dapat la segala channel… macam kat atas tu…

Tapi kalau tak berjaya.. dia KOSONG jer.. maka kene search lagi sekali .. alihkan antenna ke apa ker..hehehe

ha… bila dah dapat… leh la tengok…..

Tekan jer mana2 channel.. nanti kuar la siaran…

Amacam? Clearkan?

Memang HD la… kalau TV HD la.. kalau TV biasa.. x derla nampak HD nya tapi yang penting tak derla macam dulu-dulu nya TV.. kalau nak cari siaran punya la payah…

Alih kiri la .. alih kanan la antena.. siap pasang lari luar dalam..hehehe

Guna DVB-T2 ni.. insya allah… gambar sangat clear.. silap2 boleh dapat siaran tak terjangka..hahahaha

Ok.. nanti next tutorial pula untuk REKOD CERITA dan PLAY USB… haaa.. banyak rupanya kegunaan DVB-Tv ni yek…hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Leave a Reply

CommentLuv badge