Menuju ke Sanrio Hello Kitty Town

Minggu lepas… dapatla bawa anak-anak bercuti ke Johor lagi…hik3

Kali ni tak pergi ke Legoland, kali ni kita menuju ke Sanrio Hello Kitty Town pula….

17122017 | Ahad

Bertolak menuju ke tempat penginapan…

Sebelum tu pergi ke Puteri Harbour sekejap.. recce tempat… hahaha

Masuk je pintu Sanrio Hello Kitty Town ada deretan keretapi…hahahaha

Selepas makan-makan… terus ke bilik penginapan

Kami menginap di LSE @ Teega Boutique Suites berhampiran dengna Puteri Harbour. Sanrio Hello Kitty Town berada di Puteri Harbour … mmg sangat dekat.. dalam 5 mini tnaik kenderaan sahaja

Sempat la anak-anak terjun kolam…

Itu jer tempat peberet derang.. tak der tempat lain pun…

Nanti saya review hotel nya yek….

18122017 | Isnin

Selepas makan terus ke Sanrio Hello Kitty Town

Saya dah beli tiket nya awal-awal semasa ada jualan di pejabat

Harga asal seperti berikut :

  • RM 125.00 untuk semua taman tema
  • RM 85.00 untuk Hello Kitty Town
  • RM 85.00 untuk Thomas and Friends dan lain-lain
Tapi di sebabkan dapat harga murah

Saya beli dengna harga RM65.00 untuk semua taman tema…

Jimat 48%…. mana nak dapatkan? Boleh la… sesekali berjalan bukan jauh pun Malaysia aja..hik3

Jadi selepas dapatkan tiket dan tukar ke wristband kami sekeluarga pun masuk menerokai Hello Kitty

Sebenarnya ada 3 tingkat kat dalam bangunan ni…

Aras 1 – Hello Kitty Town

Disebabkan semua anak lelaki kan.. so tak explore sangat la area Hello Kitty Town ni… hanya sempat masuk rumah hello kitty jer

Itu pun di paksa oleh ibu… hahahaha

Aras 2 – The Little Big Club

Kat area The Little Big Club pun tak lama gak… sebab tak berapa banyak mainan kan…
Semua bekerjaraan  ke  Thomas & Friends

Aras 3 – Thomas & Friends

Kalau duk aras 3 ni… memang lama sikit… hahaha

Nak pula kalau si Huzaiman… mainan peberet dia kan.. semua dia main la… naik keretapi la.. main kereta langgar la.. naik helikopter la…

Penat nya….

Mujur ada kafe tuk makan- makan dan minum … pastu derang sambung main lagi…

Saya ngn myIR duk lepak jerla.. layan hp.. kadang2 join gak la main kan..hahaha

So jangan risau… selain makan di dalam… kita boleh keluar masuk untuk makan dan solat di luar…

Boleh makaan area situ… ada KRR, Starbucks, kedai Singgah Selalu dan beberapa restoran sekitar situ jer…

Dah makan masuk la balik… tak derla boring kan…

So sebagai penutup ini jerla gambar bersama keluarga…

So.. begitu la kisah nya….

keesokan hari nya… kami pun check out

Nanti saya cerita detail pasal penginapan ok… yang mungkin boleh jadi panduan orang lain kan…

Tapi keseluruhan nya… mungkin sekali jerla kot saya datang.. sbb tempat dia yang menarik hanya Thomas jer… yang lelain anak2 saya tak minat…

Tapi sekurang2 nya saya dah pernah sampai kan… so boleh la g taman tema lain… kan tak lama lagi taman tema Genting Highlands nak buka.. tunggu yang tu lak …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

Leave a Reply

CommentLuv badge