Membeli kelengkapan sekolah

Selalu hujung tahun ibubapa mesti sibuk nak membeli kelengkapan sekolah….  saya pun tak terkecuali… beli untuk 3 orang yang bersekolah.

Mujur Huzaiman jer tak perlu beli pakaian sekolah.. sebab sekolah dia pakai baju biasa.. yeah!!!

Mujur tahun 2018 semua anak-anak boleh pakai kasut warna HITAM…

Senang sikit warna hitam.. tak la kotor kan.. tpai kasut warna putih tetap boleh di pakai seperti biasa.. terpulang pada parents nak warna hitam atau putih.

Lepas ni tak yah la pening kepala tengok kasut kalau hitam… tak la sakit mata kan tengok….

Harap2 bertahan la kasut sekolah anak2 ni…..

Amboii.. segak bergaya Zulfadhli…

Zulfadhli ni cepat tul membesar… dah nak tinggi ngn abang nya si Iskandar…

Kalau cari kasut pun kene beli sama size ngn abang nya…

Setiap tahun memang saya hanya peruntukkan

  • 2 pasang baju dan seluar sekolah kebangsaan
  • 2 pasang baju dan seluar sekolah agama
  • 1 pasang kasut + 1 pasang kasut extra
  • 1 set setokin

Beg sekolah masih elok lagi.. jadi tiada pertukaran…

Selepas kesemua pakaian di basuh… kene jahit name tag dan lencana sekolah kemudian gosok…. mujur sekarang bab-bab gosok baju Iskandar dah boleh di harapkan…

So kurang la beban kerja ibu sikit kan…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

Leave a Reply

CommentLuv badge