Hari keluarga di Lost World of Tambun, Ipoh

Minggu lepas pejabat saya menganjurkan hari keluarga di Iph, Perak. Tempat yang di pilih dah tentu sesuai dengan anak-anak kan.. nama pun hari keluarga…. Maka Lost World of Tambun menjadi pilihan.

13.04.2018 | Jumaat

Seawal pagi dah bertolak ke Tambun….

Di sebabkan perginya hari Jumaat, maka terpaksa cutikan anak-anak. Ikutkan Danial pergi.. tapi di sebabkan tak dapat pelepasan dari sekolah nya.. maka anak 3 org jer la ikut…

Sampai di Ipoh terus ke The Haven … untuk check in..

Saya menginap di sini selama 3 hari 2 malam… Alhamdulilah.. dapat gak merasa menginap di The Haven ni.. biasa baca review orang je..

Nanti, hotel nya saya review yek….

Sampai je hotel, ada cabutan bertuah untuk pendaftaran….

Anak-anak cabut, dapat la RM150.00 parkson baucer

Boleh la beli baju raya kat parkson nanti..hik3  

Anak-anak.. sampai jer.. terus nak masuk kolam kan..

Mana boleh pisahkan kolan dengan kanak-kanak kan…

Malam tu saya pergi makan malam di luar.

Nampak kerang bakar.. order la

Ingatkan tak der yang nak makan ngn ibu… sekali Huzaiman suka pula makan kan. terpaksa kopek siap2..hik3

Menu biasa2 je….. dah lapar.. makan jerla

Ada shell out.. tapi takut anak-anak tak makan.. jadi makan menu yang biasa ambik jerla kan..

Nama kedai ni TOMYAM BATU ENAM, betul2 simpang trafik light nak ke lost world of tambun tu…

Simpang pertama… sebab nak masuk taman tema ni ada 2 simpang..

Pas makan.. balik tidoo……………..

14.08.2018 | Sabtu

So.. hari sabtu baru la hari keluarga nya…

Pepagi breakfast kat hotel masing-masing dulu.. kemudian terus ke LWOT lak

Dah siap pakai baju mandi dari hotel.. senan gnanti dah sampai baru buka…

Di sebabkan duduk sampai ptg.. bawa la segala kelengkapan persalinan.. nanti trs tukar baju…

Haa…… malas nak taip…

Tengok jerla gambar.. tapi secara ringkasnya.. ada la game kanak-kanak.. walaupun masuk dan tak menang… hahaha

Pastu acara bebas.. sukatila nak main waer park ke.. wet park ke… janjji dalam tu sudah.. Anak-anak bawa diri sebab ibu nak bergumbira bersama kawan opis..hahaha

Jalan-jalan je.. tak beli pun pelampung..

Tempat nya tak la besar sangat.. di sebabkan dah biasa ke Sunway Lagoon.. rasa x syok lak g sini..hahaha

Dah penat main.. moh la balik..

Malas nak tukar baju.. pakai jerla baju renang tu masuk kereta.. sampai hotel nanti tukarjerla.. senang terus mandi.. lagi pun hotel tak sampai 5 minit pun jaraknya .. kejap je

Tu harga ,asa saya pergi…

Tak tahu la akan berubah ke tidak kan nanti…

Malam nya ada makan malam di LWOT balik.. pas belek2.. rupanya tak ambik gambar waktu makan malam kat situ..hahaha

Gasak.. tak derla kenangan kan…

15.04.2018 | Ahad

Pepagi… macam biasa.. sarapan dulu di hotel… kemudian acara bebas.. iaitu BALIK..hahahaa

Sebelum balik………

Sempat la berendam dulu sejam 2…

adoi la.. dah kecut2 pun masih mandi.. mujur si Zulfadhli demam.. maka 2 orang jerla yang lenjan masuk air.. hahaha

Bersiap untuk pulang…

Seronok duduk sini.. yang tak seronoknya mahal..hahahaha

Terima kasih atas penginapan di The Haven, Ipoh Perak…

Nanti saya tulis detail sikit yek pasal hotel tu…

Pas check out.. terus ke Kellie Castle.. jalan2 je.. kemudian terus balik ke Bangi

Perghhhhhhhh………. panas ko ke kellies castle tu… tapi sesuai la untuk bergambar.. gambar nampak lawa je kan? hik3

Itu jerla kisah nya…kene la blog kan.. nak wat kenangan kan…

Tunggu hari keluarga lagi 2..3 tahun.. tgk pada kewangan..ada duit dapat la merasa.. kalau tak tengok company lain buat jerla….hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

CommentLuv badge