Bahang H1N1…

emmm…..sekarang sumer dok sebut H1N1..
aku pun ikut serta mengikuti perkembangan pasal penyakit nie..
walaupun aku tidak dijangkiti, tapi aku perlu mengetahui
cara-cara pencegahan..

lagipun cuaca kat KL nie macam jerebu..atau memang jerebu?
aku pun dah confius.. x kan la ada pembakaran terbuka lak kan..
kat KL majoriti semua bangunan pejabat..
so.. x akan ada org pejabat g bakar sampah lak.. :p

dok pandang kat luar tingkap nampak jerebu aja..
dah x nampak Menara KL… jadi bebayang jer..
dah jadi ala-ala genting highlands yg konon berkabus la..
padahal kat KL panas terik…

oh ya…sekarang nie..kat opis aku mem’bekal’kan botol air..
2 liter punya yek… sbb HAUS giler arr…
nak2 pulak aku nie seorang ibu yang bersemangat menyusukan anak..
lagi la cepat haus dan lapar…

malam tadi punya citer lak, aku baru pasan
badan Danial cam panas semacamla pulak…..
aku ajak la IR aku g klinik kat Bangi tu..
cuma nak ambik ubat demam dan check status kepanasan
alhamdulilah..DR kata x berapa panas..suam2 jer..
tapi kene pantau, andai kata 2-3 hari still panas..
kene la terus ke klinik.. takut lain la pulak..

aku siap pesanan kat Pengasuh TASKA anak aku..
andai la Danial tetiba x bermaya, pucat, x moh makan..
lekas2 tepon aku… lebih baik berwaspada…
sebab benda kalu nak terjadi.. bila2 pun boleh..

emm..panjang jugak aku membebel hari nie..
selalu kalu wat entry mesti ada gambar..
kali ni x der la pulak..
sebab sejak dua menjak nie, mcm sibuk jer..
aku pun x tau tang mana yg sibuk…
tapi yg sebenarnya.. aku udah x der idea nak menupdate blog…
hehehehe……. πŸ™‚

terima kasih kerana sudi membaca bebelan aku kali ni..
walaupun isinya x menarik..
korang still gak baca samapi habis…

TAHNIAH la………. :love:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Leave a Reply