Beraya bersama Tun Dr Mahathir

Wah…ini nak citer cikit, tapi harap maaf la..kali ni sure entry panjang.. so standby la yek korang nak ngadap citer aku nie..

ni entry khas sempena beraya bersama TUN DR MAHATHIR..

korang kenal kan siapa?? ha Bekas Perdana Menteri ke-4.. x kan la x kenal.. ha…

Pada 26.09.2009 hari tu, Tun Dr Mahathir wat open house tuk rakyat jelata. aku adalah salah seorang rakyat jelata itu dtg memeriahkan rumah terbuka beliau. Rumah Tun Dr Mahathir terletak kat The Mine, Seri Kembangan. Memang private house, nak masuk pun kene jumpa pak guard dulu yek.. no simply-simply nak masuk tanpa urusan yek………

raya

taya

tu dia…kehemah banyak ko.. aku dtg dalam kul 3.00ptg, lepas aku melepak kat The Mines Shopping Centre bersama anak2 aku. dah alang2 kuar, apa salahnya ke rumah Tun Dr Mahathir, kan nak kene kuar duit pun, malah Tun Dr Mahathir bagi aku duit raya adalah..hahahahaha

raya

tu dia pak polisi bersiap sedia kot2 ada yg x terkawal ker..leh terus di kawal..hahahaha…tu aku dtg time nie dh x ramai.. sebab majlis nie berakhir kul 5.00 ptg. jadi org pun makin surut..hehehe macam air laut lak..pasang surutkan??

raya

Khemah depan jer dh tertulis “SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTI” seperti mengambarkan suasana hari raya.. hahaha.. memang la hari raya, baru raya ke 6 kan..

Ramai giler gak masa nie.. kene beratur sebelum masuk. sebab kene lalu Tun Dr Mahathir tuk bersalaman sebelum mengambil tempat duduk tuk makan…

raya

Banner yang mengalu-alukan kedatangan pelawat… semua bangsa ada kat sini, umpanm 1 bangsa 1 malaysia..

raya

raya

with my IR depan banner…ni tgh beratur nie.. si Iskandar ngan tidor.. Danial duk berkeliaran kat tepi pagar tu, Zulfadhli?? hahaha… ko nampak kain putih yang meyelimuti siapa?? hahaha.,…. tu la zulfadhli, aku selubung kan dengan kain napkin. tadi masa nak smapai kan panas so..kene la cober.. malas nak bawa payung la wei……hahaha

raya

ha…aku dh kedepan… punya la laju aku potong Q, korang tau, untung tau bawak anak2 kecil nie, sebabnya.. derang bagi laluan tuk sesiapa yg bawa anak2 kecil dan warga tua. Org ygn mengawal kat citu x moh la ada yang pengsan-pengsan sebab beratur. sampai org2 yg kat belakang aku siap cakap “lain kali kita bawa anak2 dtg, tgk..tgk, derang dh kedepan dah..rugi..rugi..” hahahaha

raya

ko nampak x budak berbaju oren tu…haha.. tu la Danial. Dia kenal ker Tun Dr Mahathir?? huhuh…confirm x kenal.. x pe..x pe.. nanti dia besau mesti dia bangga, sebab ibunya pernah bawa dia jumpa bekas Perdana Menteri yang ke 4 ini…

tu..tgh stanby nak bersalam.. ee…gambar kaburla.. mak su nya x ambik gmbr betul2..huhuu

raya

turn aku lak….. turn aku lak.. hahaha….

wah… senyum lebar Tun Dr Mahathir ngan aku…. aku pun lupa borak apa ngan Tun.. tp aku wish dia Selamat Hari Raya jerla.. hahaha

raya

tgk..tgk, anak siapa la sopan sungguh tu.. siap cium tangan lagik.. sambil di perhatikan oleh Tun Dr Mahathir

kalu panggil Tun ni, nak gelar apa yek ngan anak2 aku?? atuk @ moyang ?? huhuuhu

raya

ha…turn aku lak nak bersalam… hehehe..senyum lebar aku ko..

alahai.. masih sihat lagi Tun DR Siti Hasmah.. semoga panjang umur la derang suami isteri yek…

raya

yea..yea…dh habis dh turn aku.. hahaha…. opss.. my IR marah ko.. sebab gambar dia x nampak..

tu kene tanya mak cu nya..tukang snap gambar tetiba nerves lak..sampai lupa ambik shoot yg banyak..hahaha..

nampak la sikit kat belakang aku tu.. ha.. tu ko nampak Tun Dr Siti Hasmah nya tangan duk menacanak2 ke atas tu.. dia dok tanya soklan kat my IR tu..

“eh..kembar ke tu?? “

” x la, adik beradik, pakai kan baju yang sama…”

ha,,sampai gitu sekali penglihatan Tun Dr Siti Hasmah kat anak2 aku.. ala…

baju BEN 10 yang aku belikan tu la aku pakaikan kat anak2 aku tu.., bila dah sama kaler, sama patern, nampak cam kembar lak, padahal bebeza sungguh umur..hahaha

raya

fuh………ramai giler gak org..masa nie time puncak cikit.. ramai duk beratur nak dtg bersalam dan makan..

raya

adik aku ambikkan makanan sup bihun, satay, rojak dan air.

x lalu makan la wei..sbb sebelum tu kan aku dh mentedarah kat The Mines..

raya

raya

sian Tun Dr Mahathir, dari pagi sampai petang duk melayan tetamu. Dr duduk sampai ke berdiri dah.. sure letih giler dia duduk.. tu yg berdiri..

tu la harga yang perlu di bayar sebagai seorang yang terkenal kan?? kene bergambar, kene melayan…huhuhu.. masak la kalu hari2 macam tu kan? sebaik setahun sekali jer ko..

raya

aku try snap gambar Tun Dr Siti Hasmah secara dekat…tapi di kacau dek bro yg berdiri kat sebelah aku tu..

ces…nampak la sipi baju melayu dia..

raya

argghhh…….sekali Tun Dr Siti Hasmah pandang kanan lak…

adoi….x nampak muker dia lak…huhuhuhu

raya

ha…sekali aku terjumpa Arni Nazira, ex-wife Awie..

masih lawa dn bergaya Arnie.. chantik ko muker dia.. dia ngah pregnant ni.. rasanya dalam 3 bulan kan.. ala dlm majalah Famili dh kuar gmbr dia anak beranak kan? korang g la baca kat situ..hahaha

raya

ya allah..asal la si Zulfadhli duk pandan kamera cam tu..

muker terperanjat ko buat nak oit..hahahaha

raya

kasi chance la kat adik aku bergambar..dh dr pagi samapi petang, sia jadi juruphoto x bertauliah tuk aku..

hahaha.. kira control cun la tu..hahaha

raya

ni last snap Arni ngan Husband dia.. aku pun dh lupa nama husband dia..

tp dia x pandang kamera… aku ambik gmbr candid jer..hehehe

raya

huh..penat kan?? so..time tuk pulang.. duk lelama pun nak wat per.. kan umah parents aku pun.. rumah kenaaman ko.. ramai lagi nak dtg, x kan aku nak duduk sampai kene halau kan?? sendiri mau ingat la..hahaha

tuk kali 2 yg terakhir.. ambik la gmbr adik aku sat.. sian dia.. ko tgk Zulfadhli leh sambung tido balik..hahaha… ceh.. melayan tido jerla ko Zul…

raya

wah…acara wajib nie.. ambik gmbr sekeluarga berlatar belakangkan banner hari raya..

hehehe…sok..sok leh wat kad ucapan guna gmbr ni..hahaha

raya

k..masa tuk pulang… selepas nie ada rumah lain nak g lak..

mood raya lagi yek..so..mari kita beraya wei,…..

hahaha…………

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments

  1. ishak hasimi says:

    ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ salam,kak wah best nya dapat beraya ngan datuk m..hem kak nak tanya,kakak pakai plug in apa eh untuk avatar ? banyak plug in untuk avatar ni tapi,bila saya komen kat blog lain avatar saya tak keluar hampeh juga..yang just keluar simbol g aje….tu nak tanya nie apa nama plug in avatar yang kakak guna..thanks… ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

  2. yuyun says:

    takpe2.. next year, kite pun nak serang open haus dr. m (kalau beliau buat la tahun depan).. haha..

    penah jumpe najib depan2. tapi tak salam. salam khir toyo dan isteri 2 kali je. i anak selangor.. hehe..

    paling best, dato azmi – sebab ade normala samsuddin.. hahahaha.. kitorang sibuk bergambar dengan normala.. kesian dato’ azmi.. haha. *wink*
    .-= yuyun´s last blog ..tingkapku yang baru. sila jeles. =-.

    • sumijelly says:

      @yuyun,
      hahaha…tahun depan br nak serang… tp tahun depan cdg nak g umah pak lah lak..hehehe…

      Dato Azmi dh biasa jumpa dulu masa akak kerja kat Putrajaya dia jadi Menteri akak kat NRE, Normala rajin turun..hehehe.. tp x dan nak bergmbr ngan dia..sbb kak sumi sibuk makan jer..hahaha

  3. sWeEtDARLinG says:

    huhuhuhu ruginya aku tak pii.. kalo aku pi, aku amek gambar exclusive duk tengah2 kerusi tun, peduliks orang belakang tunggu ke hapa.. sekali seumur idup chance tu..

    dulu masa tak bersara lagi, aku & mak aku pernah pi open hse dia, tapi tak sempat jumpa, sebab makan tmpt laen, beratur tempat laen.. yang ni mmg sah2 kena jumpa dulu sebab depan pintu masuk, baru betul kan…

    • sumijelly says:

      @sWeEtDARLinG,
      hehehe….tu arr..aku g pun cepat2 kene push keluar. pengawal Tun kawal ketat sungguh,,
      x perla..at least ada gak kenangan g sana kan.

      nanti nak g umah Tun Abdullah lak..
      insya allah…

    • sumijelly says:

      @Zana,
      haha…sekejap jer aku g beratur.. x sampai 5 minit, terus ke depan. dia bagi VIP line tuk yg bawa anak2 la..
      next time leh g lagi la..

Leave a Reply