Hello nama saya sumijelly!

sumijelly

Ini namanya sumijelly… tau kan sumijelly apa itu?? x tahu g kedai mamak, sebut jer saya nak sumijelly.. nanti mesti mamak tu kasi..

nak tahu macam mana leh dapat nama sumijelly nie.. so..meh aku nak story cikit…tahun 1999, masa tu aku kerja kat KLCC la kan. sebelah Isetan tu ada MAXIS CENTRE.

Masa tu baru2 tahu pasal emel2 nie.. kebetulan boleh guna internet FREE kat MAXIS CENTRE tu.. apa lagi..duk jerla kat citu setiap kali time makan @ sebelum masuk kerja waktu petang.. (ada lagi ker FREE kat citu??)

Masa tu nak create emel akaun YAHOO, tetiba teringa SUMI jer.. try tulih x dapat, pastu tambah lak JELLY, pun x dapat.. then teringat masa tu tahun 1999 maka ku tambah jer 99 kat belakang..

maka tercipta la sumijelly99@yahoo.com …

ingat yek emel aku, nak emel kat aku apa-apa pun boley…

Lama gak yek aku beremel2 nie..sampai la ke tahap nak berblog.. pakai blogspot, pastu guna lak YAHOO 360, pastu pakai WORDPRESS dan akhirnya membeli domain sendiri..

Dah terbiasa pakai sumijelly jer..maka ku kekalkan juga domain dengan nama sumijelly gak..

maka tercipta la https://sumijelly.com

k..sekian la kisah hidup sebagai sumijelly…hikhikhik…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments

    • sumijelly says:

      @su@mamasyaza,
      erkk…su… salah tulih yek..
      hehehe…. sampai 2 kali su post.. πŸ™‚

      x per.. x per..leh salahkan keyboard gak…… πŸ˜€
      yer..memang sedap..tapi selalu makan leh kene kecing manis lak……hahahaha

Leave a Reply