Jangkitan berjangkit yg sedang menular

Adess…. hari sabtu yg lepas adalah hari berjangkit serumah. Serumah?? iyerla… umah aku jerla. umah org lain x tahu la, kene ke x?? lupa g tanya.. hehehehe πŸ™‚

Bermulanya pada ISKANDAR yg telah mendapat VIRUS MATA dari TASKA. Aku pasan pun hari jumaat malam. Sebaik x panik, g la ambik ubat, terus titskan kat mata.

klinik

Kiranya, kalu nak g jenjalan, kene la pakai spek mata hitam. Dah ala2 penyanyi la pulak aku nengok anak aku.. Nak g konsert ker Is?? hehehe πŸ™‚

Sebaik sekejap jer sakit matanya, kiranya hari ahad dah sembuh. Tapi …nampaknya ia tidak berhenti setakat itu, my IR dan Danial la pula kene.

Tp teruk lagi rasanya kat my IR nya mata. Merah giler arr… takut arr tgk mata my IR aku. Dan..dan tu gak aku g check mata Danial. Sah… dia pun dh kene virus tu. tp masih dalam permulaan. kira sempat lah nak cegah dulu dr merebak.

Malam ahad gak aku bawa derang g Klinik. Check sana…check sini.. confirm sakit mata yg memerlukan my IR MC 3 hari.

3 hari MC?? ishk..ishk.. jeles nya aku.. aku gak yang kene kerja… dah MC jaga la Danial yek.. kang kene lak virus kat TASKA tu nanti. Aku?? kerja la.. =(

Klinik

Bapak banyak ubat tuk Danial. Ubat batuk + Selsema + Demam + Antibiotik + Titis mata + Gel mata… ishk..ishk… tapi aku rasa satu jer kot aku pakai TITIS MATA..kehkehkeh.. πŸ™‚

Pas ambik ubat, balik umah terus kasi ubat titis kat mata my IR ngan Danial dan terus tidur.. mata dah sakit, nak bukak pun payah.. tido la ubat paling mujarab…

klinik

Emm…dah ada virus, harusla tidur berasingan.. maka tidurla my IR ngan Danial kat bilik sebelah. Aku ngan Zul dan Iskandar kt bilik utama. πŸ™‚

Ishk…semoga cepatlah sembuh sakit mata kat my Ir ngan Danial.. payah tau bila sakit mata.. penglihatan amat terhad.. semoga cepat sembuh yek sayang!

klinik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments

  1. Nizaa says:

    wahhh dasat tu….niza pun kena gak sakit mata tapi sib baik dah kureng sket…jadi ketumbit kot…btw, comel lak dia pakai spek mata tu..haha πŸ™‚

  2. su@mamasyaza says:

    kat tempat akak…ramai bebudak yg kena sakit mata n demam campak….nasib baik la awal tahun hari tu kami sekeluarga dah kena sakit mata n demam campak…satu umah pulak tu…nasib baik akak dpt MC 2 minggu…seksa wooooo kalo sakit mata n demam campak….dugaaannnnnn
    .-= su@mamasyaza´s last blog ..Gerammmmnyaa Akak =-.

  3. haffiz says:

    Salam puan…susah+kesian kan bila anak sakit nie..sy dah serik dah sejak anak kembar sy kena jangkitan telinga masa umur dorg 8 bulan…3minggu x sihat..3 doc jpa..ubat sama dapatt..x ok gak..dijodohkan…abg sy dtg dr kg…bg sy satu suplement utk tingkatkn dan kuatkan imun sistem…alhamdullilah xsmoai seminggu..cure..ajaib gak r rasa..smpai skrg sy consume suplement nie..smbil promote2 kat kawan2..sgt2 bgus..dah dekat staun anak2 sy xkna sakit truk2 deman truk2…syukur..jemput ke blog sy http://haffiztf.blogspot.com/ …sekadar berkongsi….drug x bgus utk kita dan ank2… smoga gembira selalu.. πŸ™‚
    .-= haffizΒ΄s last blog .. =-.

Leave a Reply