Tiada lagi botol susu

Ni aku nak citer kisah anak sulung aku si Danial. Ingat x hari tu, aku duk bising cam ner la nak suh dia minum dalam cawan kan? emm….akhirnya dapat gak caranya.. hehehehe… πŸ™‚

Skrg anak aku dh minum susu dalam cawan dah… BOTOL susu sudah ku lemparkan jejauh… Dah lama dah dia x minum dalam botol….tapi br hari ni nak kongsi ngan korang…

img

Al-kisahnya, ada satu hari tu, x silap aku hari jumaat masa tu. Esoknya hari sabtu… aku cari la botol susu dia, x jumpa… terus aku suh pakai dalam cawan.

Memula dia x moh, siap suh pakai botol adik dia lagi… sanggup tul ko yek Danial… :p

Aku kata “TAK BOLEH, Danial dah besar, kene minum dalam cawan. “

Pas aku cakap bagi kata dua kat dia

“Minum @ x payah minum, lapar ibu x tahu yek!”

Dia pun minum la juga… sampai la hari ahad tu…

img

Hari Isnin tu masa nak hantar kat Taska, aku suh pengasuh ssorok terus botol susu dia.. sebab dia dh minum dalam cawan.

Pengasuh tu simpan dalam beg… balik jer umah masa nak kuar kan kain baju anak2 aku.. Danial jumpa botol siap cakap kat aku..

“Ibu simpan botol nie, Danial dah besar. Minum dalam cawan”

Oh… suker tul aku dengar mcm tu.. terus aku simpan botol susu dalam almari… πŸ™‚

img

Sekarang nie.. aku dh x perlu risau lagi tentang Danial.. minum air skrg sumer guna cawan.. no more botol susu lagi..

Masalah untuk menghindarkan BOTOL susu dari Danial berjaya jugak walaupun lambat sikit. Danial bukan berhenti dari minum susu dia, cuma berhenti minum menggunakan botol susu..

Susu dia still diteruskan sehingga dia berumur 6 tahun. Selepas itu, aku x kisah dia nak minum milo sahaja..

So..itu aja aku nak kongsi ngan korang…walaupun cara aku agak berbeza, sekurang2 nya x perlu berbotol susu nanti bila g jalan2..hehehe πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments

  1. nadia says:

    good boy la…my son stop btol mase preggykan adik die…mase tu die 4thn…tp mule2 tu payah gak…die xmnum susu dr umur 2thn lebih…da try mcm2 susu die xnk gak…die mmg xske susu,tp ribena mmg fav die…tp beza ngn adik,adik bfeed smpai skrg…btol die mmg anti…hahah…
    .-= nadia´s last blog ..nk letak title ape nih… =-.

Leave a Reply