Nuffnang Friso Gold Family Day Out

Ini adalah STICKY MODE
untuk entry terbaru, sila scroll ke bawah. Terima Kasih

Awas….entry ini amat panjang untuk dibaca, termasuk terlalu banyak gmbr untuk di tatap…andai rasa x mahu baca dan melihat gmbr, boleh ke enrty lain… terima kasih. πŸ™‚

Ok…kali ni aku nak cerita pengalaman aku menghadiri event Nuffnang Friso Family Day Out kat One Utama pada hari Sabtu yang lepas. Amat menyeronokkan yek…

Kiranya inilah permulaan Tahun 2010 aku dengan menyertai acara yang di anjurkan oleh Nuffnang… tahun baru, langkah baru..hehehe

Ishk…best giler arr….tapi sayangnya aku sampai sana lambat cikit..dalam kul 10.30pg kerana kesesatan yek..bukan kesesakan jalanraya..hahahaha…….

Ada GPS pun x leh pakai..x jumpa jalan yg aku nak g..hahaha.. emm… x reti pakai GPS nak salahkan GPS lak..hahahaha

friso

Aku sampai jer sana, tgk ramai dah sampai…tp ada juga parents yang lambat gak..mungkin derang macam aku kot..kesesatan di dalam One Utama pula…

Puas aku pusing sana..pusing sini..ghupanya Kids Sports Centre tu kat tingkat 2…tapi aku nampak kat Banner tu tulih kat Tingkat Satu..hohohoho…..nak salah siapa.??? hehehehe πŸ™‚

friso

Sampai jer kat sana…Staff Nuffnang sudah sedia menanti para pengunjung…pass check in…(chewah..chek in konon) derang tulih nama atas stiker tu…jadi ada 5 nama la.. aku, my IR dan 3 org anak aku…

Dapat baju tuk anak2 jer…mak pak x der yek..hehehe…jadi stiker tu tmpal kat baju tuk anak2, tuk parents lak kat lengan la.. tu kira tanda nama la..senang kenal la kan…

friso

Masuk..masuk…mata aku terus tertumpu sesuatu yang berwarna merah…hehehe… πŸ™‚

Itu dia..kak Red…sorri kak Red..masa nak otw aku duk calling2 dia..sbb nak tahu kat mana event tu…dh aku call sumere x berangkat..hehehehe. x pepasal menggangu kak Red tgh ada disscucion

Yang aku call x berangkat, mungkin x berapa dengar kot..dah ramai kekanak kan… di tambah pulak suasana yg bingit dan bising…hehehe

friso

Oh ya..gambar ini harus aku ambik yek…inilah Nicholas dr Nuffnang… ohw..sangat peramah…dan sangattttttt hensem… seyes…hensem tau…:)

Mau tackle…g la emel dia..kehkehkeh… ini adalah kali ke 2 aku bergmbr ngan dia..dulu masa Berbuka Puasa bersama Nuffnang dan Blogger kat Apartment KLCC… dan kali ini di Family Day lak..hehehe

Aisey…hari ni kita x sama kaler baju la Nicholas..asal x cakap U pakai warna brown..hehehehe… kalu tidak I pakai kaler sama ngan u..hehehe πŸ™‚

img

Ni lah Marcus…. staff Nuffnang gak.. hensem x dia?? hehehe

Dia lah MC tuk acara sepanjang hari…bahasa dia amat bersahaja..kanak2 seronok.. Pandai menghiburkan hati kanak2… sungguh teruja anak2 bila bercakap dgn Marcus ni..

Bahasa yang di gunakan amat lucu dan mudah du fahami oleh kanak2.. aku yg mendengar pun jadi teruja ko..hahaha

friso

Sampai jer sana… acara dah bermula..aku suh Danial duk kat depan..

Ada ala2 warm up kan badan la bersama kana2 lain la..

frso

friso

memacam gaya derang suh buat..melompat la..baring la… ikut jerla kanak2 tu bila mereka suruh….

cakap dalam bahasa ompituhlak tu..aku tgk anak aku sumer ya kan jer..paham ker idak.. x tahu la aku..hehehe

friso

Sementara si Danial sedang bersenam robik kat depan, si Iskandar dan Zul kutinggalkan ngan my IR la..

derang melepak kat dalam kolam bola..hehehe… kolam yg di penuhi ngan bola gitu…hahaha

sonok tul nengok nya… tengelam timbul..tenggalm timbul si Iskandar.. apa hingat kolam air ke dik?? hehehe

img

Dah puas main kat Kolam Bola..main lak kat Gelungsur… perghh…kat sini la lagi best..

sebb leh panjat2 ko.. bukan anak2 jer main yek.. dengna aku2 sekali.. tp gmbr aku x derla pula..sbb dh leka bermain kan..hahaha

friso

Ke hulur..ke hilir aku duk bw camera…dh macam paparazi la pulak..

Sempat la bergambar ngan kak Nara (Beautiful Nara) ngan Kak Ina KL

Kak Nara menjual tudung ko..ras2 nak beli..g la jenguk blog dia..lawa2 gak tudung….. Nizaa pun dh pernah beli tau tudung dia…hehehe

adalah berborak berpatah2 ngan derang…lagipun kak Nara x lama kat situ..Kak Nara ngan Beutiful Nara ada GBN kat Mid Valley… Gathering ko…hehehe

aisey..x dapat aku g..sedangkan event ni pun bercinta nak dtg, lagi mau g Mid Valley…pengsan my IR nanti..hehehe

friso

Dah penat duk main kolam bola tu…aku bawa si Iskandar gan Zulfadhli g bilik gym..

Kat situ ada lah kotak2 besar..err..kotak ker..hentam jerla.. x reti sebut arr…hahahaha

Habis sumer alatan kat situ Iskandar cuba….dia kan kira apa benda pun..habis sumer dia main.. dia bab panjat memanjat memang peberet…kalu kat umah..dia suker tul panjat kusi kat ruang tamu tu….

Kemain sonok aku nenegok, sampai berpeluh2.. dalam air cond pun leh berpeluh ko…hehehe

friso

Inilah dia tenaga pengajar Kids Sport tu…

sambil menyanyi..buat memacam aksi…

Aku suh Iskandar wat…dia duk diam jer..x mahu…sbb aku tahu..dia x puas lagi main mainan lain..tu yg x moh buat aksi nyanyi2 nie..hehehehe…

friso

img

Tu dia..aku ngan Zulfadhli..selalu mcm tu la..dh jadi paparazzi..hingat senang ker nak dpt ambik gmbr sendiri…

leh kira tau baper banyak la sgt gmbr aku berbanding gmbr anak aku…hehehe

friso

Ayok…ayok…sila jangan jeles…aku sedang berjabat tgn ngan kak Red yek…:)

yer..itu lah kak Red..sgt peramah ko…tp dia amat mengejar masa..maklum la…ramai benor org duk panggil dia..

Org Friso panggil, org nuffnang panggil..lom tambah mcm aku yg duk terkejar2 nak bergmbr ngan dia.hahaha…

x dpt gak bergmbr..sempat berjabat tangan jer..hehehehe… eh..sambil borak2 tau… jgn jeles..jgn jeles..hahahaha

friso

Pas bersenam robik dan bergym di bilik…

ada acara tabur serbuk atas kertas..hehehe… apa menatang ni pun aku x reti sebut….

wah…best..best…selalu kalu g shopping komples..asyik tgk org lain buat jer..kali ni anak aku lak mencuba…

tu dia…aku kopek, dia tabur..aku kopek dia tabur…hehehehehe…

friso

Iskandar pun sama..mana leh tgk Danial buat sensorang..dia mesti lah nak joint..

sebaik benda ni x remeh..just taburkan serbuk atas pelekat jer..nanti warna tu melekat la…

aku ambik yg senang2 jer..sbb..nak buang pelekat tu agak leceh gak…hehehe malas tau nak berdiri lelama kat situ…

friso

oit..Danial…ko nengok anak dara sapo tu??

kemain ko tenung yek..tu anak dara Kak Red tu…hahaha..kebetulan dia berdiri sebelah anak aku..,,

eh…dia ker atau anak aku yg berdiri bersebelahan..hahaha..sama jerla…

friso

Itu dia…lukisan…eh..silap..hasil kerja Danial… ta daaaaa…..

eeh…ehh…ada lagi stiker yg x berbuka..hahaha…nasibla.. x pasan lak ibu…hehehe

janjji siap dr x siap kan?? hehehehe

friso

Zulfadhli di jaga oleh my Ir..dh aku duk sibuk nak bersnap gmbr kan..

maka kena la jaga si kecik tu… cian dia..aku wat x layan jer…

friso

lagi sekali aku tengok…eh..eh..dia dah tidor ko…

hai..letih sgt la tu…aku lak sibuk ngan 2 org lagi..cian dia… x per..x per…elok la tido..

lagi ligat la ibu nak kesana kesini nak mengambil gambar…hahaha

friso

ades…aku sudah capek…=(

berehat jap..sambil tu snap jap sekeping…mana aci…gmbr anak jer kan..

gmbr aku ngn my IR x der lak…ishk..ishk..x leh jadi ni..

ken gak tempek sekeping walaupun secara candid..hahaha

img

Mari..mari…makanan sudah sedia… tu dia..bila di panggil..sumer parents datang menyerbu…

perut dah lapor..memang la gitu jadinya..

lajus jer langkah kaki itu..hahahaha

img

Memula kene la bagi anak2 makan dulu kan..

sumer masing2 pakat cari tempat…Danial ngan Iskandar satu meja ngan Izzah, anak Kak Ros…

menu tuk kanak2 Spagetthi, hot dog, roti dan jus oren….

nama pun kanak2, bukan nak makan…mereka lebih pikirkan mainan dr makanan…ishk..ishk.ishk…

friso

tu dia…dh anak2 siap habis makan..mak pak pulak punya turn..maka, ramaila parents datang beratur …

aku kene cepatla makan kan..sbb si kecik tgh tidurkan..kang dh jaga naya jer…:)

friso

tu dia..pasangan merah..sempat lagi posing bila aku duk panggil…

Kak red..! sekali panggil, dua2 toleh….ha..apa lagi..snap jerla…hahahaha

friso

tu dia sepupu aku….org suh dtg kul 10 pg, dia sampai time org tgh makan..kul 12 tgh hari…elok la tu..hahahaha…

Tapi dia dtg time org tgh makan kan, jadi rezeki namanya. kalu org melayu cakap..langkah kanan…

dtg masa time org nak makan..memang rezeki la…

friso

suker aku nengok gmbr nie…susah woo..nk tgk gmbr sendiri tgh beraksi dgn camera sendiri..hahaha. Comelkan aku?? hahaha

Terima kasih lah kat abg Kheirul tolong snapkan….ni gmbr aku ambik kat blog Sawanila…

tuan blog awal2 dh cakap..sila la ambik kat blog dia… hehehe

friso

susah tul nak ambik gmbr abg kheirul nie.,….dia lebih suker ambik gmbr org dr gmbr sendiri…

mcm tula kerja paparazzi…kehulur hilir snap gmbr org..

tukang ambik yg x der gmbr kan?? hehehe… thank yek abg kheirul atas gmbr yg chantik itu..hehehe

friso

oh tidak..Zulfadhli sudah jaga…nampaknya x senang dah aku nak makan..

sebaik dh habis makan..sempatlah bergmbr ngan Kak Ina KL ngn Byzura

memula segan nak bergmbr…tp, kang x bergmbr rugila..sbb nanti x kenal kan?? hehehe..

selamat berkenalan Byzura… nanti kalu jumpa kat luar, tegur2 la yek… hehehe…..

friso

Ni beberapa blogger yg aku sempat bergambar….

Gambar atas kiri : bersama ngan Iza

Gambar atas kanan : kak Yatie, aku dan Anna

Gambar bawah : AnasFadilah, jie , moi, Anna dan aku

hehehehe…apa2 pun..terima kasih kerana sudi bergmbr ngan sumi yek….

friso

sempat lagi anak aku berdua ni g main lagi pas makan….

padahal kat depan tu ada Magik Show lagi…

tu la dia bebudak..kan nak nengok magik show… x pepasal..ibu lak yg nengok..hahahaha

friso

ni la dia Org Magik Show…erk..erk… nama dia Hafiz kan? x silap aku la…

Dia buat magik sampai ada sorang budak nanges…nanges ko…agak nya takut tgk dia berselubung kot..hehehe

friso

Ramai kan penonton??…so..seperti biasa la.. gmbr aku x der…

sbb aku yg ambik gmbr ni kan…hehehehe

img

Ohw…ada rupanya… kat kamera lagi satu..hahahaha

Memang seronok tgk magic dia..memukau ko… kalu anak2 leh leka..parents lagi la leh leka dan seronok!

friso

Sebeum Nuffnang nak umumkan pemenang…sempat lagi adakan satu lagi game tuk anak2 dulu..

cet..wat suspend jer kan…dh la mak pak tgh excited nak tahu siapa pemenang..

leh lak derang lengah2kan lagi..hahahaha….

friso

Akhirnya masa yg di tunggu2 telah tiba….pengumuman 10 pemenang hadiah saguhati Baucer bernilai RM100 dr Toy n Us

Tup..tap..tup..tap…berdebar2 sumer hadirin ko…

friso

Ada 10 pemenang..tp my Ir sempat snap 9 termasuk aku la…

lagi sorang x dapat ambik gmbr..maklum la yg pegang camera adalah my IR, maka pepaham la kan…

img

Antara yang mendapat Voucher RM 100 Toy n Us ialah :

Merryn, Abg Kheirul, Juan, Triple plus One, Diddie, Kambing Jantan, dan lagi 3 blogger lain (adess.. x ingat la..kang ingat, sumi update yek…)

friso

dan aku seperti tidak percaya…hehehe.. aku menang tuk hadiah ini…hehehe..

walau pun SAGUHATI..tetapi tetap aku hargai… berbaloi juga lak aku dtg ke acara ini..

sekurang2 nya, ada gak kenangan yg terindah di awal tahun..heheheh…

catat ni..catat nie..ujung tahun leh masuk dlm imbasan 2010 lak..hahaha

friso

Dan pemenang untuk hadiah utama 3h 2m ke HK Disneyland…jatuh kepada Kak Ros dari Mombloggers Planet

Yeaaa……..aku tumpang gembira..kerana dia memang layak menerimanya…entry post dia memang bagus…hehehe

Tahniah Kak Ros atas kemenangan itu…dan masa aku kenal Kak Ros, br aku tahu, kenapa dia guna Little Mama…

hehehe…kalu tgk org nya mesti dh dapat agak…hehehhe…very cute tul kak Ros ni…

friso

Sempatlah bergmbr dgn beberapa org pemenang saguhati dan Kak Ros…

ishk…x penuh la my IR ambik… sebelah kiri ilang lak org nya..huhuu

friso

Sebaik ada Sawanila ni..dia ambik FULL…so..mcm biasa, ni aku ambil dr Sawanila Gallery yek…

Tuan rumah dh tahu,,,jadi aku bukan copycat yekkk..copy gmbr jer..hahahaha

friso

Yer..sebelum pulang…bergmbr sekeluarga di depan Papan Tanda…

Tapi sayangnya…Iskandar dh keletihan…dia mula malas nak berdiri..

bila suh berdiri..lagi dia dakap ayahnya…hahaha…dh penat la tu…

friso

Sebelum balik…kena la check out dulu… (chewah..mcm kuar hotel lak..hahaha)

Staff Nuffnang dh sedia menunggu..nak bagi godies bag..

sampai jer situ siap tnya, mahu susu 456 @ 123?

so..aku pilih 123…hehehehe….

frso

friso

img

Dapatlah goddies bag dari Friso… Tin susu, towel, air, pen dn buku2 panduan…

Thansk Friso atas godies bag tu… susu tu aku nak try bagi Zulfadhli..

lagi pun dia lom minum susu tepung lagi…tp tgk la mcm mana…hehehehe…

mahal ko ..setin tu jer dh RM45++ ko…larat ker my IR nak beli nanti..hehehe….

kita tgk jerla nanti…ada rezeki leh la…kalu tidak..minum apa yg ada la..

friso

Yer…sebelum aku sudahi entry aku yg panjang lebar ini…

aku nak abadikan gmbr aku ngan kak Red…yahuu…ahkirnya dapat gak bergambar ngan Kak Red..

sebelum nak balik..kak Red dh macam selebriti dah..habis sumer blogger nak bergmbr ngan dia..hahahaha…

Maintain kak Red..maintain…..walaupun aku tahu..kak Red dh penat..tp dia tetap melayan peminatnya yg dh minat giler kat dia..mcm aku..hahahaha…

Last but not least…Terima kasih aku ingin ucapkan kepada pihak Nuffnang yang sudi menjemput aku sekeluarga untuk memeriahkan lagi acara ini.

Terima kasih juga kepada pihak Friso yang sudi memberi setin susu untuk di cuba oleh anak aku nanti…sayang sekali aku x dpt dgr TALK derang, pasal nak kene jaga anak2 samapi terlupa…huhhuhu

Terima kasih juga kepada Kids Sport &Gym yang sudi membenarkan anak2 kaku bermain sepuas hati termasuk akuyg x sedor diri main gelongsor tu..hahaha…

inmg

Terima kasih x terhingga kepada blogger2 lain kerana sudi menegur aku..walaupun ada yg x sempat aku nak beramah mesra dan bergmbar.. lain kali kalu jumpa, sila2 lah tegur yek..hehehe

Ok…terima kasih pada pembaca, kerana sudi membaca entry aku yang panjang lebar ini sampai habis…terima kasih la bebanyak sekali lagi… πŸ™‚

DONE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

36 comments

    • sumijelly says:

      @eliss,
      Walaikumussalam…. nampak sumi?? ishk..asal x tegur..kalu idak leh gk bergmbr… x per..x per.. lain kali kita bergmbr yek…hehehehe

      dh jngkdh blog eliss…sonok kan kat sana?? hehehehe

  1. eyriqazz says:

    Salam,nampak juga kak sumi…nak tegur tapi segan..nampak dari dekat cam garangje..tuh tak berani nak tegur…Apapun,tahniah…dpt juga bawa balik voucher..isteri saya dok tanya,abangni,dahla voucher tak dpt,bantal friso pun tak dpt…Hehehe…

    Great Teacher Onizuka

  2. zaila says:

    salam perkenalan, Zaila pun ada sama di event hari tu tapi mungkin akak tak perasankan saya sebab Zaila pun masih baru dalam dunia blog ni, by the way..congrates sebab menang hadiah haritu, Zaila add link akak dalam blog Zaila ya;-)

    • sumijelly says:

      @ayuarjuna,
      salam ayuarjuna…
      mana la dtg nya munirah nie?? sumijelly is sumijelly la.. hehehehe….. salah org kot…

      la..asal x tegur…kalu tidak..leh gak bergmbr…hehehe ..rugi..rugi…x dpt berborak…

  3. finas says:

    salam Sumi ,

    I ni dok search comment pasal susu Friso ni , terjumpa lak blog Sumi . Nak tanya , anak2 you dah lama ke mium susu ni . i baru bagi baby i umur setahun minum Friso 3 gold 5 hari . Semlm kat Tesco promoter bahagian susu kat sana bg tau i , susu Friso ni frm Hong Kong . takut jgk kalau ada yg melamine tu . dia recomend susu Enfagrow . Satu lagi mcm mana nak boleh joint event yg you pergi ni ? nampak best la . tq

    • sumijelly says:

      @finas,
      Hai Finas… terima kasih kerana sudi menyinggah ke blog sumi…

      Pasal susu Friso tu… anak sumi belum minum lagik..sbb yg kecil masih menyusu badan lagi..inga tnak bagi kalau diaputus susu..hehehe

      Event nie anjuran Nuffnang. Sumi adalah ahli Nuffnang..jadi kalu ada apa2 peraduan sumi akan joint dn dpt invitation..

      Rajin2 la masuk blog sumi yek…terima kasih kerana sudi menyinggah..hehee

Leave a Reply