Cutest Baby of The Planet 2009 – FINALIST

Ini adalah STICKY MODE
untuk entry terbaru, sila scroll ke bawah!
Terima Kasih.

Ok…..sekarang aku ada TASK untuk di lakukan dari MBP. Ingat x, anak aku tercalon dalam Cutest Baby of The Planet 2009 – FINALIST

Ha…so.. ini adalah salah satu tugasan yang pelu aku lakukan untuk memenangi 10 orang yg teratas dari 20 orang peserta… huhuhu….

Ada 2 tugasan yang perlu aku lakukan. Jadi…ini adalah tugasan pertama. Yang ke dua perlu menjawab soalan yang di beri melalui emel. Maka…dahulukan yang pertama, yang kedua akan menyusul..hehehehe

Iskandar

Nama Penuh : Muhammad Iskandar B Mohd Zaire
Tarikh Lahir : 28.01.2007

Apakah maksud Muhammad Iskandar ?
Muhammad : Yang terpuji
Iskandar : Nama seorang Raja

– Nama ni my IR yg pilih, sbb dia nak bubuh nama yang berdasarkan nama nabi. Lepas tu kami periksa ada x sedara mara nama ISkandar… jadi bila x der, kami sepakat namakan Muhammad Iskandar. Semoga anak aku akan menjadi seorang yang berguna seperi nama nya sendiri.

Apakah SATU kenangan yang paling diingati dari dia dilahirkan hingga sekarang?
Kenangan yang paling tidak dapat di lupakan, mestilah saat2 melahirkan Muhammad Iskandar secara normal. Sejak mengandung kan Muhammad Iskandar, diri ini terasa menjiwai setiap waktu2 dari saat trismester 1 hingga saat melahirkan dia. Kerana betul2 40 minggu mengandungkan nya, aku selamat melahirkannya secara normal.

Masa kelahiran pun amat senang… sakit perut waktu pagi, tunggu kul 10.30 pg, baru gerak ke hospital. Sampai hospital, dh buka 9 cm. Terus sorong ke bilik bersalin dan terus bersalin. Oh terasa sungguh keindahan kelahiran itu.

Dia lah seorang yg dapat ku lahirkan secara normal, kerana yang lain ku lahirkan secara pembedahan.

Berikan satu TESTIMONIAL yang POSITIF mengenai MomBloggersPlanet.
Seperti yang korang tahu. Aku mula ber’cinta’ ngan MBP sejak tahun lepas. Tapi mula rapat sejak MBP memulakan point untuk mempromosikan MBP melalui blog entry.

Sebut Momblogger Planets pun org dah faham. Tempat ibu2 di seluruh dunia berkumpul. Bukan sahaja di Malaysia ahli2 nya..malah luar negara pun ada tau. Kerana itu lah, kebanyakkan entry di dalam blog MBP menggunakan Bahasa English.

Di MBP, aku mula mengenali ramai ibu2 yang mempunyai blog. Di samping berkenalan, dapat juga bertukar2 fikiran. Kerana berkawan biar beribu, berkasih biar seorang… eceh..eceh… berpantun la pulak.

Jadi.. aku menyeru ibu2 di luar sana… ingin menambah kenalan? ilmu? ha… di MBP la tempat yang harus korang tujui.. Sumer momblogger amat peramah tamah. X kedekut ilmu serta amat mudah mesra alam.

Jadi…jangan lupa jengah MBP yek!

Jadi tugasan pertama untuk Cutest Baby of The Planet 2009 – FINALIST sudah aku lakukan…maka… skrg aku tgh sibuk nak wat tugasan kedua.. Harap MBP akan menerima emel aku dalam masa terdekat.

Harap2 aku berjaya…doa2 kan yek kengkawan!

Untuk keterangan lanjut mengenai perduan ini, korang leh masuk ke :
Cutest Baby of The Planet 2009 – FINALIST CHALLENGES
Cutest Baby of The Planet 2009 – FINALIST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments

  1. AdD says:

    Wah!! sgt seronok melahirkan Iskandar yer.sampai2 hospital dah buka 9cm.memang best.ms deliver Ebby g hospital sbb ketuban licking.pastu ms check, ketuban pecah terus n br buka 2cm saje.kena tggu lebih kurang 12 jam lepas tu br Ebby kuar. dan 4 jam sblm dia kuar, contraction like hell. smpi muntah2 dlm labor room.belum kira berapa kali jln ku di korek dan dirobek. huhuhu… the best memory ever..Jelesnyer.
    .-= AdD´s last blog ..Menguap =-.

Leave a Reply