My Favourite Surfing Spot

My favourite surfing spot???

Hotel?

Restoran?

Shopping complex?

Home?

Office?? yeeesssssssssss……… of course office mar……. tempat yg paling mudah untuk aku melayari internet. Senang, percuma dan semestinya selesa…. (baca dek boss aku mampus aku!)

Tapi kalu best adalah tempat yang ada WI-FI FREE…….hahahaha…lagi best siot… x yah bayar apa2 pun…kehkehkeh

Ok..sebelum kita bercerita lanjut…mesti perlu memahami apa itu INTERNET?

  • internet sebagai jaringan yang terhubung dalam internet protocol (IP).
  • internet sebagai sejumlah jaringan fisik yang saling terhubung dengan protocol yang sama (apa saja) untuk membentuk jaringan logic.
  • Internet sebagai komunitas jaringan komputer yang memberikan pelayanan http (world wide). Dibedakan dengan intranet sebagai pelayanan http untuk kalangan terbatas (pada mulanya pembatasan pada jaring fisik atau LAN).

terang x ? x cukup terang korang g la google sendiri..hikhikhik…

Pernah dgr WIMAX???

wimax

Aku pernah guna WIMAX kat umah…tapi malang nya coverage x berapa bagus..mungkin Bandar Baru Bangi bahagian umah aku belum di perluaskan lagi…

Tapi..bila aku guna WIMAX di Pejabat………fuhhh……lajus giler.. (itu pun pinjam kawan opis aku punya la)… dn mudah..

Aku rasa faktor ketinggian sesuatu bangunan dan liputan kawasan mungkin menyebabkan kelancaran dan kelajuaan internet tu…sbb…walaupun merah di pejabat aku..tp kelajuan nya seperti full bar….

WIMAX biasa x perlu install apa 2 di komputer..cucuk dn surf… bestkan.. x seperti syarikat broadband lain.. perlu install di komputer…

wimax

Tp sekarang dgn adanya WIMAX WIGGY… x perlu lagi risau…boleh di bawa kemana jua, kecil dn ringgan.Dengan adanya WIMAX WIGGY, hanya pluf and surf sahja.. senang kan??

Wimax

Lagipun P1 Wimax adalah salah satu sponsor untuk Project Alpha untuk musim ke 2 ini..

Untuk tidak ketinggalan, dapatkan info terkini tentang Project Alpha Season 2 ini di www.facebook.com/projectalpha dan http://twitter.com/ProjectAlphaMY ;-)

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

Leave a Reply