Persatuan Pemandu-pemandu Teksi

Sebenarnya aku nak uat entry nie hari senin…dh BLOG aku ada problem..maka tertangguh la pulak..

dah lama nak update lupa ko….

img

x der..just nak bagi tau..hari sabtu 6 March 2010 yang lepas, abang kedua aku  Muhammad Redzuan masuk dalam Siaran RTM.

Abang aku di temuramah untuk slot Memandu bersama keluarga ke Langkawi.

img

inilah lah abang aku yang no 2 tu…

masa nie tgh di temuramah olhe org RTM kerana abang aku setiausaha bagi Persatuan Pemandu-pemandu Teksi Bandar Tasik Selatan KL.

Aku nampak gemuk la abang aku nie..hahahaha

img

img

img

nampak la terselit gmbr anak buah aku Umairah…tu pun selepas pengacara sound…sbb ahli keluarga abang aku x kuar..hahaha

dah kuar pun masih x nampak muker kakak ipar aku nie.. dia memang pemalu cikit..

tu kalu aku yg masuk tv..mau aku duk peace..peace kat belakang tu…..hahahaha

Nota kaki : Abang aku dn kelurga nya dh selamat menjalankan misi ke lagkawi pun dn berjaya membawa pemandu2 teksi yang lain..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments

  1. Jeffrey Ang says:

    Sila minta abang (pemandu teksi) tu beritahu semua ahlinya bahawa dunia ini bukan dimiliki oleh pemandu teksi sahaja, Dunia ini juga bukan hanya pemandu teksi yang hadapi tekanan hidup yang tinggi dan menghadapi pelbagai masalah hidup dan keluarga. Bukan pemandu teksi sahaja sentiasa disalah layan oleh pelbagai pihak. Bukan pemandu taksi sahaja yang mengharungi hidup yang payah sekali. BUkan hanya pemandu teksi yang ada anak. ORANG LAIN JUGA MEMPUNYAI MASALAH YANG SAMA DAN KEBANYAKAN MEREKA PUN TIDAK AMBIL SEBAB INI SEBAGAI ALASAN UNTUK MELAKUKAN KERJA-KERKA SYAITAN PENIPU/BULI/AMBIL KESEMPATAN SEPERTI PEMANDU TEKSI DI MALAYSIA!!! Kenapa pemandu-pemandu teksi di Bangkok dan Jakarta menikmati reputasi yang begitu baik sekali di mata dunia tetapi bukan pemandu teksi Malaysia?? WALAUPUN PEMANDU TEKSI YANG MENIPU PENUMPANG, MEMBULI PENUMPANG, MENGAMBIL KESEMPATAN TERHADAP PENUMPANG MEMANG ADALAH SEGELINTIR DARIPADANYA, TETAPI SEBAGAI PENGERUSI/KETUA/PEMIMPIN UNTUK PERSATUAN TEKSI DAN JARANG ATAU KURANG AMBIL TINDAKAN PERSATUAN ATAU UNDANG-UNDANG/MENENDANG KELUAR TERHADAP AHLI-AHLI SEBEGINI ADALAH MEMANG BERSUBAHAT DAN KAWAN AKRAB DENGAN SYAITAN/IBLIS/JEMBALANG YANG SEDANG MENUNGGU AJAL/MUSIBAH PERIBADI DAN KELUARGANYA MENJELMA!!!

Leave a Reply