Hadiah Birthday Untuk Alisya

Oh ya… Sebelum aku wat entry berjela-jela kang… aku nak wat ucapan sedikit tuk Birthday Girl……

happy birthday

Happy Birthday to Nurul Alisya Ilyani yang akan genap 1 tahun pada 22 June ini…

Oh ya….siap pula Alisya tu yek??

Anak aku ker?? BUKAN

Adik aku ker?? BUKAN

Jiran aku ker?? BUKAN

Kawan aku ker?? BUKAN

Menantu aku ker ?? errr…….mungkin ia…….. hehehehe

hehehee… dia adalah anak kepada GTO aka Eyriqqaz yang sedang glamer tu.. hehehe… ini adalah entry untuk praduan yang di anjurkan khas untuk Puteri kesayangan dia…

ok..kembali kepada peraduan…

Apakah Hadiah Birthday yang Paling Ideal Daripada Saya dan Isteri untuk Alisya dan kenapa?

– Hadiah yang paling Ideal membelikan mainan yang boleh membina minda dan kecekapan dia seperti Komputer Belajar bunyi nombor dan abjad

komputer

(di petik dari Pakcik Google)

Aku sarankan Eyriqq membeli MINI KOMPUTER BELAJAR, kerana Otak kanak2 semasa berumur 1 tahun sudah pandai mengenal bunyi dan abjad. Dengan function2 yg terdapat di komputer itu, Alisya mudah mengenal abjad dan nombor dari sekarang.

Aku masih ada lagi Mini Komputer Belajar ini untuk anak aku. Aku belikan semasa Danial berumur 1 tahun, dan sehingga kini masih lagi berguna untuk adik2 nya..

Tahan lebih lama malah memberi manfaat pada anak2 yg lain serta memudahkan ibubapa mengajar anak di rumah. Walau pun aku membeli sekitar RM50.00 sahaja, tp aku memang cermat menjaga kerana aku jenis tidak suker membazir dan mahu turunkan pada anak2 yang lain.

Aku sarankan Eyriqq membeli mainan ini untuk permulaan dia belajar kelak. Alah membeli, menang memakai.. ewah..berpantun lak.. hehehe

alisya

Semoga dengan saranan aku berikan pada bakal besan aku nie.. semoga bakal menantu aku akan cerdik dan pandai walaupun berumur 1 tahun… (eh..eh..tetiba tertukar ayat lak..kuar sumer besan menantu.hakhakhak)

Oh ya.. ada beberapa ENTRY yg menarik minat aku apa bila aku masuk blog Eyriqq, antaranya :

Pada sesiapa yang berminat nak menyertai peraduan yang bakal besan aku anjurkan… meh..meh.. masuk la sekali. Leh rujuk di :

oh ya.. ada lagi nie… semoga bakal besan aku tidak memutuskan tali pertunangan dgn anak aku.. kerana aku telah pun men’joint’kan diri ini untuk menyertai nya..

di sini aku sertakan sekali gmbr pertunangan secara tidak langsung yg bertempat di Berjaya Times Square

alisya

aku harap bakal2 ibu dan bakal2 bapa yg dah berkenan dgn Alisya tidak kecewa.. sbb aku telah menyarung cincin yg aku ambik balik..sbb jari Alisya terlalu kecil sungguh… tunggu besar baru bagi.. tp dgn anak aku yag mana yek dia nak berbesan??

  • Muhammad Danial ??
  • Muhammad Iskandar ??
  • Muhammad Zulfadhli ??

Sila la pilih yek Eyriqq.. kang susah lak hati anak teruna aku tu..hahahaha

Ok… cukup sudah entry aku yg berjela2 nie.. terima kasih kerana sudi menganjurkan peraduan ini. sekurang2 nya terisi jugak entry aku yek.. hehehe

Di sini jugak aku ingin TAG 3 orang pilihan aku.. (andai x berminat membuat x per, nak buat di alu2 kan)

Oh ya… aku kene VOTE untuk Guest Blogger Project Alpha Season 3 , insya allah… kene cari port tuk VOTE, sbb opis aku BLOCK la menatang nie..huhuhuhu

eh..jap..jap nak berpantun lak..

Aku suka makan sambal udang masak petai,
kalu x makan bukan budaya kita,
Peraduan Hadiah untuk Alisya aku dah pun sertai,
Semoga jangan la diputuskan tali pertunangan anak kita.

ewah….. berpantun pulak aku… hehehe..

Nota kaki : Emm… org lain ada gak peraduan.. aku nie blia la nak buat yek?? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments

    • sumijelly says:

      @kak ina kl,
      hahaha… ala.. angan mesti ada..
      kang x dpt pun x per.. janjji ada gak calon2 nya….hahahaha

      x leh masuk la laman web RUUMZ tu kak.. opis sumi kene block.. x tahu la dpt vote atau tidak GTO punya…

Leave a Reply to CikLilyPutih Cancel reply