Yassin Senario ditahan lagi

img

SUBANG JAYA: Seorang pelakon komedi yang juga bekas anggota kumpulan lawak terkenal nyata tidak serik apabila dia sekali lagi diberkas selepas ujian air kencingnya didapati positif dadah dalam serbuan di sebuah pusat hiburan di Sunway Pyramid, Subang Jaya di sini, awal pagi semalam.

Sepasukan polis daripada Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Subang Jaya menyerbu pusat hiburan terbabit kira-kira jam 1 pagi, sebelum mengarahkan semua pengunjung menjalani ujian air kencing.

“Namun, tiga daripada mereka didapati positif dadah. Hasil ujian mendapati pelakon komedi itu positif ganja manakala dua lagi termasuk pengurusnya dan seorang ahli perniagaan didapati positif ketamin.3

Dia pernah dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan memasukkan syabu ke dalam badan, tetapi mengaku tidak bersalah dan kemudian dibebaskan daripada tuduhan itu.

Pelakon komedi itu juga pernah dibebaskan daripada tuduhan memiliki kanabis serta kodein beberapa tahun lalu.

Pelawak terbabit dikatakan pernah ditahan memiliki dua tiub straw mengandungi syabu di Brickfields, tetapi dia tidak mengaku bersalah.

Ketika dicekup dalam serbuan sebelum ini, pelawak terbabit dikatakan merayu agar dibebaskan, namun dia seolah-olah tidak serik apabila ditangkap sekali lagi semalam, walaupun sudah beberapa kali ditahan dan dibicarakan di mahkamah atas kesalahan sama sebelum ini.

Di petik daru My Metro

Yassin Senario ditahan lagi

KUALA LUMPUR 25 Julai – Tidak serik-serik. Ungkapan ini paling sesuai menggambarkan sikap bekas anggota kumpulan lawak Senario, Yassin Yahya, 31, apabila sekali lagi ditahan polis kerana didakwa mengambil dadah jenis ganja.

Malah, tangkapan kali keempat ke atas pelawak popular itu dilakukan sebelum selesai kes perbicaraan terhadapnya di mahkamah berhubung dakwaan terlibat dalam penyalahgunaan dadah, empat tahun lalu.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, Yassin ditahan polis pada pukul 1 pagi ini dalam pemeriksaan di sebuah pusat hiburan di Sunway Pyramid, Subang Jaya dekat sini.

Beliau berkata, pelakon dan pelawak tersebut ditahan bersama 30 pengunjung pusat hiburan berkenaan.

“Ujian saringan dadah yang dijalankan oleh polis dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Subang Jaya mendapati tiga pengunjung lelaki termasuk Yassin positif mengambil dadah.

“Hasil ujian air kencing Yassin mendapati dia positif mengambil dadah jenis ganja manakala seorang yang bekerja sebagai pengurus artis dan seorang lagi peniaga, positif dadah jenis ketamin,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Di petik dari Utusan Online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

Leave a Reply