Menu berbuka pada 6 Ramadhan 1431H

Ok…seperti biasa… aku balik jer mesti kene masak… sampai tak boleh tgk cerita KIRANA tu ko tau…. grrrrrrrr…………

Semalam pula hujan lebat di merata2 tempat…sebaik masak.. tak la basah kuyup pergi membeli makanan kan…??

Ok..menu semalam adalah :

  • Ikan Siakap masak berlada
  • Sayur campur

berbuka

Opss…….jangan terliur yek….

simple jer masak… sbb makan pun untuk 2 org..anak2 aku dh kasi roti awal-awal sikit…

supaya tidak mengacau ibu dan ayah berbuka…hehehe

berbuka

eh…lupa…semalam aku goreng keropok untuk di makan bergitu sahaja…

tu model duk pegang keropok tu… bila mintak sikit dia baling nya keropok tu..

ciss….kedekut ko Zulfadhli….. tak per..ibu punya satu balang lagi banyak dari adik punya tau…hehehe…

Ok… sudah terbayang2 pula nak masak apa hari ni… lauk mentah di dalam peti ais ada UDANG

so..esok..tgk la apa aku masak untuk menu hari ini yek….

Nota kaki : mata ngantuk..tp tak boleh tido…huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments

  1. lydzar says:

    jom main masak-masak sepanjang bulan ramadan šŸ™‚

    bagus betul anak2 sumi tak kacau ibu ayah makan. anak-anak kami pon tak kacau, tp dorang nk makan sama-sama. tp at the end jenuh mama dia mengemop lantai hihihi..belasah aje la, yg penting mama papa dapat berbuka

  2. Hidayah says:

    kita berbuka kurma n air (n kuih) .. then cepat2 tangkap budak2 tiga org tu bawak naik atas .. so that diaorg main2 sambil kita mandi n solat … kasi chance atuk2 mereka buka puasa dgn aman.. then semua march downstairs.. bermula lah sessi memujuk utk makan nasi ..diaorg dah kenyang (or I dah surrender) ..baru kita sambung makan pulak .. kinda the routine at my house right now..

    PS: Ikan tu mmg nampak sgt menyelerakan.. uwaa..nak makan udang jugak …

    MY LATEST ENTRY: The kuih QUIZ

    • sumijelly says:

      @Hidayah,
      okla ada atuk dn nenek tkg jaga…sumi kene gak la makan.. kekadang time makan masa tu la nak susu la, nak airla nak itu la nak ini la…hehehe…sabar jerla..

      PS : ala..masak bodoh jer.. x ada hiasan langsung..hehehehe

  3. Putubambu says:

    ok dah tu… lauk tu utk 2 org.. jgn jadi cam kami..macam2 lauk ada..! hehehe..

    kita pun suka makan keropok goreng gak..

    udang tu boleh buat sweet sour ke..udang goreng butter ke.. tempura ke..
    sodap dah tu..!

Leave a Reply