HIDUP SEORANG BLOGGER

~ Amaran~ Ini adalah pandangan peribadi. Sila jangan sama kan dengan pandangan orang lain. Selamat membaca.

Ok… sperti yang di janjjikan.. hari ini ENTRY WAJIB untuk peraduan Contest Hidup Seorang Blogger

Jadi untuk memenuhi syarat wajib..maka marilah kita bercerita kisah nya…

Sebelum itu kita kene tahu apa itu BLOG

hidup seorang blogger

Blog adalah singkatan dari kata Weblog, iaitu suatu bentuk aplikasi web yang menyerupai tulisan-tulisan (biasanya dimuat sebagai bentuk posting) pada sebuah halaman web umum. Yang di tulis melalui laman web.

Kira secara ringkasnya, BLOGGER adalah seorang  manusia yang rata-ratanya suka menulis. Blog biasa digunakan oleh seorang blogger sebagai bentuk catatan (diary) online mereka, sehingga bebas dibaca oleh siapapun di internet. Bermula dari bentuk diary yang sederhana, kini blog mulai berkembang menjadi bentuk yang lebih kompleks baik dari segi isi (konten), tampilan, hingga kebergunaannya.

Seperti jugak aku. Aku jugak mempunyai BLOG sendiri. Dan ini juga bukanla blog pertama aku. Sebelum ini aku pernah menggunakan 360 Yahoo Blog, pas tu bukak lak Sumijelly Blogspot, kendian buka pulak Sumijelly  wordpress dan kini.. menggunakan domain Sumijelly.com

Bila nak huraikan kisah Hidup Seorang Blogger nie, selalunya kita akan fikir menjadi seorang Blogger kene sepenuh masa. Sapa kata.. sambilan pun boleh jugak.

hidup seorang blogger

Kredit picture ke : Webdesignerdepot

Seorang blogger juga umpama bekerja jugak. Mencari idea untuk membuat entry kemudian paparkan di blog sendiri. Yang akan di baca oleh semua pelayar internet tak kira masa dan tempat lalu meninggalkan komen di blog tersebut. Dari situ lah kehidupan seorang blogger mula bersangkut paut dengan blogger lain. (umpama bekerjasama bersama rakan sekerja la…)

Selalunya entry yang penuh dengan ilmu seperti bagaimana menjana kewangan melalui blog menjadi kesukaan pembaca. Rata-rata sumer mahukan wang bukan? Tapi tidak bermakna hari ni bukak blog, esok dapat wang. Berblog ni kene sabar. **tidak boleh tertekan**

**oh tidak..aku dah mula terasa tertekan**

Hidup aku sejak menjadi seorang blogger memang berubah sedikit. Dahulu aku tak kisah kemana pergi, makan apa, beli apa. Sekarang bila mempunyai blog, aku mula berkongsi segala perkembangan harian ku di blog. Hampir kesemua kisah hidup ku ada di dalam blog.

Bangun pagi sahaja sudah memikirkan apakah entry yang akan aku tulis untuk hari ini. Kadang-kadang aku selalu buat draft dahulu untuk memastikan idea aku tidak ilang. Selepas itu akan cuba untuk mencari waktu yang sesuai untuk memaparkan kisah tersebut.

Oh..tidak… aku rasa mcm skima pulak ayat di atas.. maaf la kengkawan.. idea untuk menulis tiada. Tetiba macam menghadapi SOALAN PEPERIKSAAN di mana memerlukan huraian mengenai kisah Hidup Seorang Blogger.

Kesimpulan nya.. Hidup Seorang Blogger adakalanya gembira, adakalanya tertekan seperti sekarang. Jadi ku sudahkan aja entry aku dengan ucapan

Terima kasih kerana sudi membaca bebelan aku yang tidak tahu apa kesimpulan nya dan matlamat nya… **maaf**

**wwaaaaaaaaaa…………maafla kengkawan..tetiba aku blank nak menulis, jadi ku tinggalkan kisah ini sepeti tanpa hala tuju…….**

Nota kaki : Denaihati, andaila entry ini tidak menepati syarat yang di tetapkan, sila gugurkan namaku…huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 comments

Leave a Reply