Ayam Penyet AP @ Shah Alam

Alhamdulilah…merasa jugak aku makan di Ayam Penyet

Selama nie mendengar cerita dari kawan mengatakan Ayam Penyet best…… jadi, langkah kanan la aku sekeluarga kerana dapat merasa Ayam Penyet nie….

ayam penyet

Ayam penyet ni terletak di Shah Alam, Sekeyen 9. Sekarang nie dah banyak dah cawangan Ayam Penyet dah…

Korang search jer dalam Web site nya di Ayam Penyet AP… sumer lokasi terdapat di citu…

Mesti tertanya-tanya, kenapa di Shah Alam gak aku g…

Dah orang yang aturkan, aku datang aja…hehehehe..so tak leh la komen apa-apa kan… jauh ker dekat ker, janjji sedap…m 

ayam penyet

Aku sekeluarga datang…. kali nie aku bawa my IR dan anak-anak aku sekali…….

dan inilah juga pertama kali kami sekeluarga makan bersama di luar sepanjang berpuasa…….yerla sepanjang berpuasa nie, aku duk masak jer kat rumah kan…..

apa salahnya kali nie aku makan luar lak… sekurang-lurang nya, tak la pening pala memikirkan juadaha pa nak masak..

“Hari-hari siakap jer” bak kata Eyriqazz hehehehe……

ayam penyet

oh…ini pula air yang aku pesan..

tuk anak-anak aku pesan Milo ais, aku berdua air Manggo Juise Snow Shake..

emm…sedap sungguh air Manggo nya..terasa manggonya….

ayam penyet

Ni harga air nya…

murah-murah dan sedap….. RM 4.00 – RM 6.00 jer….

ayam penyet

Ya…. lauk pun sudah sampai…

yang aku pegang tu ayam goreng penyet…perghh….. marvelous ko…

Ranggup, sedap dan memang enak di makan begitu saja jer tau….

ayam penyet

ayam penyet

tapi dalam banyak-banyak menu tu…

Udang Penyet jer aku tak merasa…..waaaaa.geram aku…

memula ada atas meja..pas tu tetiba ilang…

huhuhuhu….nampaknya kene datang lagi sekali nie …nak merasa udang penyet dia…hehehehe (alasan nak datang lagi tu….)

Ni senarai harga menu…

sumer murah-murah belaka…. dan sedap ko…

lauk tu kalu kongsi 2 orang pun cukup….memang mengenyangkan…

ayam poenyet

Pergh…korang tengok aksi-aksi blogger tegar..

sebelum makan harus snap gambar dulu….hehehehe…. nak buat entry dalam blog nie…

ayam penyet

Ni yang aku sekelurga makan…

Si Danial ni kalu ada Udang…makanan lain dia tak makan… udang tu sumer dia jer yang makan..hehehehe

ayam penyet

Ewah…. sempat lagi snap untuk gaya makan terbaik!!! hahahaha

Ni khas gambar nie ku tujukan tuk Jejai…semoga kita dapat makan bersama-sama di lain hari yek..

Nanti kita ajak BN g makan Ayam Penyet lak..lepas raya yek..heheheh

Jangan la dikau keciwa yek Jejai…hehehe

ayam penyet

Seronok memasaing dapat layan Ayam Penyet…kebanyakkan ada yang pertama kali datang makan kat situ..

ada juga yang dah mencuba sebelum nie….

Sedap ko..datang la wei makan..memang BEST!!!!

ayam oenyet

Burrp……….alhamdulilah… kenyang giler la…

tinggal tulang jer…. memang marvelous la….  leh datang lagi..sambal dia pun tak sakit perut..

sebab sebelum nie Kak Red ada citer, dia pernah sakit perut kalu makan sambal ayam penyet..

tapi yang kat Shah Alam ni..ok aku rasa..tak tahu la kalu cawangan lain yek…

ayam penyet

Memang BEST…dan kami pasti datang lagi….

Best tau..datang la….cawangan Ayam Penyet jer dah banyak di buka….

ayam penyet.

Sebelum ku akhiri entry ini…

Terima kasih kepada En Amran kerana sudi melayan kami datang menjamu selera di sini…

Layanan pun amat memuaskan…. order air dapat cepat, order lauk dapat cepat…..

dan tak lupa juga blogger-blogger yang turut hadir… lain kali kita jumpa lagi….

Alamat Ayam Penyet AP di Shah Alam :

No 15, Jalan Tengku Ampuan Zabedah 9/E,
Section 9, 40200 Shah Alam

Website: www.ayampenyet-ap.com

Nota kaki : perghh….tetiba teringat ayam penyet dia…ishk..sedap dungguh rasanya…hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments

  1. live ajib says:

    knapa aym n smua makanan tak ad yg sedaaapp pa lagi toke nya jg penipu klo yg masak orang myanmar…….
    tlong laporin ke mppj

Leave a Reply to Mee Bandung Bp @ Shah Alam Cancel reply