Mencuba Garment Steamer ku yang baru

Ha…hari ini hari Ahad… selalu hujung minggu la hari yang malas sekali bagi aku

Nak tahu kenapa?? haaaaaaa…………… sebab selalu kene gosok baju yang berlambak-lambak tu…hehehe

Jadi bila dah dapat barang baru, haruslah kene cuba kan? nanti kalu tak cuba macam mana nak tahu barang tu berguna atau tidak…hehehe

steam baju

Waa……….sekarang dengan adanya Garment Steamer ni….perghhhhhh……….yang susah pun jadi senang… hehehehe

Jadi hari ini adalah hari aku menge’test’ segala baju untuk di steam kan……jadi aku mulakan dengan baju my IR dulu la yek….

steam baju

So…nanti aku bagi tahu yek..sama ada best ker atau tak best guna steam nie??

tapi kalu tak best macam lah boleh pulangkan?? kan?? haruslah kene pakai gak kan…

Gila ko..dah beli beratus-ratus, pas tu duk terperap jer dalam kotak…. rugi la wei……..

Selalunya bebaru jer tak retikan…nanti lelama mesti lagi pantas dari kedai butik kan?? kan?? Kalah la Butik Nara tu nanti……..hahahaha (errk…tetiba jer kan.hehehe)

Nota kaki : Hari ini aja aku berjaya mengosok semua baju kerja my IR, selalu 3 @ 4 helai jer, selebihnya aku gsosk setiap pagi…hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

36 comments

  1. missbby says:

    wah, cam menarik je..for ur info kan, suami saya je yang selalu gosok baju termasuk saya punya sekali pasal dia suka gosok..huhu..saya ni alamak memanglah malas sungguh..huhu..mana tau tetiba dah dapat iron steam ni saya boleh ganti tempat suami kan..hehehe..by the way baper rm eh?

  2. eyriqazz says:

    wah!!….. nampak best lah akak…..
    berkenan azwa tengok n nak jugak!!! nak jugak!!
    akak tlglah hint2 eyriqazz belikan 1 utk azwa….
    bestnya kalo dpt ni….
    (selain mengidam nak oven…..mana tau tba2 dtg angin nak buat biskut/kek….hihihiii)….
    then, kiranya semua dah ada…. 🙂

    • sumijelly says:

      @eyriqazz,
      ala…. nak suh Eyriq belikan??
      senang jer… Azwa ckp la
      “nak tak tgk baju abg chantik di gosok? beli lah steam mcm yg kak sumi beli…mesti abg akan bertmbh hensem…”
      Comfirm pas tu Eyriqq beli…hehehe

  3. fara says:

    haaaa.. sy pun nak membelinye bulan depan.. mmg tgk gaya sumi iron baju memang senang hehe.. sambil berblogging or tgk tv pun bleh iron baju.. best.. best

  4. cikpia says:

    best kan…………..??? pasni si botak yang cute mute kat header tu pun dah bley tolong kak sumi gosok baju…… memang senang guna benda alah tu…….. =)

  5. areff says:

    salam,
    camne bl dh pkai steam iron nie ok x? bleh gosok semua jenis kain ker?

    ada org ckp x sume kain bleh guna btl ker?…

Leave a Reply