Susah la kalu macam ni!

Oh… sedih tau.. bila kawan-kawan kita kene kutuk.

Korang sedih tak, walaupun tak rapat, tapi korang kenali dia tapi dia kene kutuk, kene bahas…emm… apa perasaan korang??

kak ina kl

Kes macam Kak Ina KL ni…. aku rasa ramai kot dah baca blog dia. Blog masakan dan blog seorang ibu kepada anak-anak (ala..korang tu kira macam anak la…heheeh)

Walaupun Kak Ina ni dah berusia dari aku ni…tapi dia jenis tak kisah dan peramah orangnya. Rajin menurunkan beberapa tips tak kira keibubapaan atau rumahtangga. Senang berbicara dam mesra alam… hehehe

komen

Ok… yer la Kak Ina tu dah ‘makcik‘ pun, tapi masih tahu adab dan sopan sebagai seorang ibu dan isteri. Kak Ina kalu pergi pun tak pernah tinggalkan anak-anak, mesti dia bawa ‘bodyguard‘ dia. Jadi sekurang-kurangnya dia pergi bersama ahli keluarga gak.

Yang aku tak puas hati, leh lak kutuk pasal PAKAIAN

Hallo anon, PAKAIAN tu selagi tak berbau dan tak koyak, pakai jerla. Dan juga, kami bukan la mampu nak beli banyak-banyak, jenis yang ada pakai jer.

Pakaian tu pun di basuh setiap hari gak dan mungkin secara kebetulan pakai benda yang sama kemudian publish kat blog. So nampak macam asyik pakai berulang-ulang. Bukan pakai minggu nie pas tu terjelepuk pas tu pakai pulak minggu depan…

Aku pun pakai benda yang sama gak (emm..ada tak orang perasan??) Sebab aku baju tak banyak. Dan aku juga bukan la kaki fesyen yang suka beli baju bebanyak…huhuhu

Banyak benda aku nak beli selain beli baju aku … lagi pun selagi tak koyak, pakai jerla. Tunggu lunyai baru tukar… (dasar kedekut kan!hehehe)

Kat Blogspot leh la ko tinggalkan komen macam tu. Cuba datang kat blog WORDPRESS…ha.. mau aku jejak konya IP Adress tu…

Ok la..kesimpulan nya……… emmm…apaa yek?? leh korang simpulkan tuk aku tak?? (kasi korang kerja keras la sikit)

Nota kaki : Geram la.. kenapa ada lalat dalam dunia maya..padahal tak pernah bersua muka pun….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

78 comments

  1. watie says:

    hampeh punya itu olang..kalu ada brann meh tunjuk muka..idup kak ina eh idup sumi jugak…hahaha..buat org tu, sape nama dia anom eh atom..who a u to stop kak ina ????

    okeh tak sumi….hehe

  2. PojiePooh says:

    Kesimpulannya, inilah harga yangterpaksa dibayar oleh blogger apabila mencapai 1 tahap.. Semua blogger akan mengalaminya percayalah.. Cehh, cam artis plak. Mende nih sume kami panggil lalat n langau kak. Dia bunyi2 n rasa rimas, tapi xbawa faedah pun!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

  3. ayuarjuna says:

    kesimpulannya sudah tersimpul, kak anon jgn duk senyum tersimpul, geng kak ina balas berbakul, jaga mulut jangan tersasul..ade pehem…time ni kena pinjam ayat fasha sanda “don’t mess with me ya!” heheheh

  4. Miss Geli says:

    betol ke kena tinggal komen ni??

    nanti kopi pastekan komen aku ni kat kak ina eh?

    Kehadapan kak Ina,

    Sila rileks, biasanya yang kena kutuk ni artis artis..maknanya, hakak ina ni dah sama taraf ngan artis gitueww..hahhaha

    biasala, rambut sama itam, blonde skit skit, hati orang mana kita tau..phd tu tetap ada…

    sekian terima kasih

  5. mia says:

    mia da baca gak kak…ntah mia syak anon ni jeles gile kentang pada kak ina ni tau…sbb kak ina byk pegi event, join rakan3 blogger laen..dats y die jeles pasal die takde..

    yg mmg xbole blah..pasal tudung tu..alahaiii…..

  6. ReD says:

    aah kak! ada bran meh la dtg tinggal jejak kat blog wordpress!

    kalau kak ina disable anon id tu, confirm dia x leh komen cmtu. btambah x puas hati la anon tu sebab x bjaya meluahkan perasaan. hahaha

    untuk anon dan yang ada hati nk jadi anon..

    jangan ingat SEMUA org SAMA! kalau kau mampu nk tukar2 barangan, tak semua mcm kau! kau kena ingat, ada yang lagi GAH dari kau!

    nak komen mengutuk org, nak compare org mcm kau bagus sgt, sila tunjukkan identiti anda. nak best, kita lawan depan2. apa barang lawan komen di alam maya? buang tenaga menaip tapi x puas hati

    meh sini aku nak dgr SUARA kau, entah2 berani menaip tapi x berani nak bersuara. PENGECUT!

    *errkk! emo lebih.. dah la.. out dulu dr sini. chow!

  7. hamzah says:

    keh keh keh.. anon kuang ajar ni bagi gua jangan dilayan sangat.. makin dilayan nanti akan ada anon yang terpengaruh seterusnya merebak perkara yang tidak sihat ni..

    jadi pada pendapat saya buat dono sudah la.. asalkan kita bahagia keluarga ceria. jgn sedih-sedih mak ina.. kami sentiasa menyokong anda..

    majulah blog kak ina!! oyeahhh..

  8. MuJE says:

    anon lah manusia(kalau manusia) paling hina atas muka bumi ni tak kira dimana jua mereka berada. lebih hina daripada benda paling hina kat bumi ni.

  9. klcitizen says:

    Sumi… Walaupun tak kenal kak ina personally, tapi memang tak patut sungguh kelakuan cik anon begitu. What goes around will come around eventually, lambat atau cepat shaja. Menyakitkan hati orang… Hati anda akan sakit juga, percayalah dan mungkin lebih teruk lagi. Kalau tak nampak kebaikan pada orang, pejamkan mata dan berlalulah pergi…

  10. makdara TERdiva says:

    anon tu jeles sbb kak ina lgi top dr dia..haha!
    kalau i la..wat derkk jer..
    tp salute dgn kak ina, dia masih kool jer dpt komen cenggini..
    itulah namanye blogger budiman..eceh! 🙂

  11. fara says:

    laaa.. tu pun nak komen, mmg dasar jeles tu.. maybe sbb die tak penah dijemput kan.. pasal tudung pun die nak komen.. adeh la.. org PHD mmg ade di merate2 tempat

  12. REDBLOODSNOW says:

    Astagfirrullahal’azimmmmm….sungguh kuang hajar nah ek mulut si tanpa nama a.k.a annon a.k.a LALAT! keji okeh die kate kak ina gtue. siap kutuk die pakai tudung yg same lak tuh

    haaaa hbis tuh klo kak ina tuh jenis mcm zie yg satu pakai tudung satu kaler je (which is hitam) tp ade pelbagai jenis lah, KOMPOM die chop zie pakai tudung yg satu tu je. pdhal kaler je same tp lain jenis.

    ishhhh geram plak zie tgkd ie kutuk kak ina. panggil dia kakak, but then KURANG AJAR! sumpah…geram zie kak. cian kak ina 🙁

  13. REDBLOODSNOW says:

    Oh ye…lupe gtaw. ttg pertanyaan akak di blog zie yg mintak izin gune pic zie tuh….a’ah kan, zie izinkan 🙂 nnti roger zie ea once dh siap entry tuh. nak gak taw which pic akak ambik…hehehe

  14. JAI says:

    Si Bangang mana yang bagi komen kat ketua talibarut nie? Adeyy..meh aku sekeh-sekehkan kepala dia..ikut sedap mengomen orang dengan gaya tak kena tempat..adoiyaii

  15. darkbatman says:

    ntah pape la anon 2.. jumpe kak ina smlm pun nampak dia masih suram.. fes tym bace, mmg menyirap darah bila tau kak ina kena kutuk..ntah ape la yg x puas hati sgt sampai tudung pun kna kutuk.

  16. cikpia says:

    naseb bek nie blog kak sumsum….. so saya just bley kata BANGANG LA ITU MAKCIK!!!!!!

    kalau ini adalah blog hammie, ingin sekali saya katakan BABI SYIAL CAMPUNDEK LA ITU MAKCIK!!!!!

    kak ina, anda tetap di hati!!!!!!!!

Leave a Reply to iswatie Cancel reply