Bila perut semakin ketara, berbagai pertanyaan yang muncul

hehehe……comel tak perut aku?? sowi… muka tak nampak sebab aku dah pun kehilangan tudung saji…hahahaha

Perut ni pun kekadang leh nampak , kekadang tak ketara nampak… bergantung pada pakaian yang aku pakai la… yang jenis melekat badan tu mesti ketara…hehehe…

Bila perut aku dah nampak… anak-anak pun mula perasan, maka bermula la pertanyaan dari mereka…..

Danial

“Ibu, apa nama baby perempuan dalam perut ibu ni?”

“hah?? baby perempuan?? ibu pun tak tahu baby perempuan ke baby lelaki Danial..”

“Iyela..Danial tahu, dalam tu baby perempuan”…

– errrkkkkkkk…. apakah anak aku sudah dapat mengenal identiti baby dalam perut aku..padahal nak tahu jantina pun kene tunggu scan dulu… hari tu scan hanya nampak tangan.. jantina tak nampak lagi…

So… adakah benar perempuan dalam perut ku?? nantikannnnnnn…..

Iskandar

“Ibu, bila nak kuar baby dalam perut ibu tu?”

“Mana leh kuar lagi.. kene tunggu sampai bulan lapan nanti yek” (macam la dia tahu kira bulan lapan tu bila kan??…hahaha)

– pas tu.. dia akan tanya la soklan tu tiap2 hari… dia ingat nak kuar baby ni on the spot apa…hahaha…. tak perla.. masih tak paham walaupun aku cuba memahami kan dia..hehe

Hari tu bawa dia g klinik masa aku g check up… duk intai-intai apa ibu dia buat kat belakang tabir…hehehe…. pas tu tanya bila nak kuar baby… nak kuar baby…hehehe

Zulfadhli

“Zulfadhli nak adik tak?”

“hah?”

“Zulfadhli nak adik lelaki ker perempuan?”

“hah?”

– emm….. apa aku tanya tu jerla dia jawab….hah… hah… hah… rupanya dia masih belum memahami soklan aku…..hahaha

So.. kesimpulan nya… anak2 jika tidak di beri pengetahuan maka kurang la pengetahuan nya…hehehe…….

Tapi tak larat tul nak jawab soklan yang bukan-bukan dari anak aku ni tau… kekadang di luar kotak fikiran pun leh ditanya…hehehe

Nota kaki : Kalu anak2 aku tak sabar nak jumpa baby dalam perut apatah lagi aku yang mengandungkan nya.. lagi tak sabar2 nak lahirkan nya..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments

  1. lydzar says:

    anak sulung saya pon selalu tanya, bila baby mama nk keluar..dia tak sabar nak pakai adik dia pampers πŸ™‚

    yg second tu plak, suka sgt cium ‘bibi’ dia..asal nk tidur itu la acara wajib.

    take care yer sumi πŸ˜€

    • Sumijelly says:

      @matjoe,
      tu arr…… yg si abg beria2 kata permepuan..
      yg si adik lak beria2 suh kuar…
      hehehe…….
      moga2 dpt la girl yek…….hehehe

      tahniah la kat ko gak.. sbb dpt cahaya mata baru lagi…hehehe

  2. Fathiha Zainal says:

    Kak sumi! Klu baby yg ni gegirl, letak nama Fatihah yea. Hihi! Suke suki je nk ltk nama anak org kn? ;p

    BTW, tiha doakan moga sume bjalan lancar n sume selamat nnti. Kak sumi take care tau!

  3. missbby says:

    ohh, seronoknya bila dah nampak perut..saya ni suka nak dapat anak lagi, tapi suami kata stop sementara memandangkan dah sepasang..bagi jaga dulu, mantapkan apa yang patut, lepas tu baru sambung lagi..hehe, itupun kalau ada rez eki, dua ni pun tak larat laa…:)

    • Sumijelly says:

      @missbby,
      tu la… nanti pas bersalin… kendian anak dah besar..gatal lak hati nak beranak lagi…hehehe..
      pas ngandung..ha.. rasakan la…kehkehkeh…

      tak per… inyas allah..ada rezeki tu missbby

    • Sumijelly says:

      @JAI,
      ko pernah dengar tak… “LEMPANG MENGGUNAKAN IKAN SIAKAP?”
      kalu tak pernah..meh sini… aku nak try test kat ko sat…………..
      **kejarrrrrrrrrr……………

  4. Zida says:

    ehhhhhhhhhhhhhh kak sumi peknen? tak tahu ponnnnnnnnn. hahaha congrates. jaga kesihatan diri tau!!

    PS.pesanan dari doktor zida. miahahha =P

    • Sumijelly says:

      @Zida,
      ha…ni lagi sorang…….mcm mana tak tahu. dah masuk paper dh sumijelly ngandung… tak bac aker??hahaha

      thanks yek Zida..doa2 kan yek… walaupun dr jauh……..hehehe

  5. awek cun says:

    woii su…sejk bila plk kau berblog bagai nih….
    wah dh 4 ank kau ye aku rasa baru je aku negok kau kawin aritu…express tol…kalah aku…hahaha…

Leave a Reply