Tea Party with Treddy & Truddy!

Okey………… kita sambung pula dengan cerita aku g Tea Party dengan Trudy & Teddy di Parkson, Alamanda Putrajaya….

Party ni di adakan pada hari Ahad yang lalu... terima kasih kepada Nuffnang atas jemputan ke Party ini.. untuk kanak2 4 tahun ke bawah.

Jadi aku pergi bersama Zulfadhli dan Iskandar sahaja… My Ir dan Danial tinggal kat rumah sebab dah kepenatan kerana baru pulang dr kenduri kawen pg tu..hikhikhik

trudy&treddy

Sampai jer sana dalam kul 3.30 ptg… ciss…… tak menepati masa langsung aku nie… nak wat cam ner, balik jer rumah mandi dan terus tukar baju…pas tu terus pecut g Alamanda… sebaik dekat dari Bangi  ke Alamanda ko….

trudy&treddy

Sampai sana aku g daftar dan terus kene tukarkan baju anak-anak….untuk acara Fashion Show kanak-kanak..

Omak ai… melilau aku nak mencari baju anak-anak aku… sebab aku datang sorang nak handle 2 orang ko…hahha

Pas tu aku bagi si Iskandar kat sorang promoter Trudy & Tredy suh tolong carikan kasut tuk Iskandar. Zulfadhli aku handle…

treddy*truddy

Ko tengok..orang sibuk nak cari kasut dia… dia leh jadi akauntan lak nak buat kira-kira kat situ

siap ambik kalkulator promoter tu…hahaha… tp last sekali Zulfadhli tu aku bukak balik bajunya..sbb dia x nak pakai kasut… maka tinggal la Iskandar jer yang akan ber ‘fashion’ show

trudy&treddy

Tu dia… pakaian yang telah dia pilih……. puas aku suh cari lengan pnedek.. dia nak gak lengan panjang…Amacam?? hensem tak anak aku??

ha.. gasak la nak oit.. tak terlarat ibu nak layan ko……. janjji ko pakai baju derang sudah… menang tak menang belakang kira…hik3

trudy&treddy

Dah siap pakai kene pula beratur menunggu giliran tuk bergaya….

Iskandar jadi peserta ke 6..jadi sementara menunggu giliran tu sempat la aku makan makanan petang mereka….hik3

tredy&truddy

Ok la… dengan kelam kabutnya aku melayan anak-anak aku… perut tetap perlu di isi…hikhikhik..

Aku bedal air oren jer.. tak sempat nak minum air panas...si Zulfadhli dengna seronoknya kehulur-hilir.. kan kisah pun orang sekeliling.. melilau-lilau aku mencari dia ko…hahaha

okey…jom tengok macam mana pula Iskandar memperagakan pakaian tu…. first time ko dia jadi model pakaian..hahahaha kelakar la pulak aku nengok…

tredy &truddy

treddy &truddy

tredy&truddy

treddy&truddy

Ewah…….. ko tengok la … tangan siap masuk dalam poket seluar ko….

Dia pun cuak jer kene jalan sana jalan sini siap bergaya pas tu ramai pulak orang nengok….. canggung la jugak dia… sebab pertama kali kan.

tredy&truddy

Tapi yang menang anak Submerryn, iaitu Ethan…

Wah… dia memang pandai bergaya ko……. sangat machoooooo…hik3…

Tahniah Ethan!

so sebelum balik sempat la anak aku buat decoration tuk hiasan gantung pintu bilik

truddy&treddy

treddy&truddy

trudy&treddy

trudy &treddy

tekun tul derang tengok bagaimana mereka melekatkan hiasan nya…

ko tengok la si Zulfadhli… kemain nengok…macam paham..hahaha

trudy&treddy

Dah siap! So, inilah hasilnya….

Nanti leh la gantung kat bilik dia… tapi bukan sekarang la…….. nanti la.. kalu aku letak sekarang.. sure ilang benda ni di kerjakan dek mereka… so simpan di tempat yang selamat…hahaha

Jadi, macam biasa, sebelum balik marilah kita bergambar!

trudy&treddy

Bersama dengan Submerryn

trudy&treddy

Bersama dengan Pink Stilettos

trudy&treddy

Bersama dengan Ceeramoon

**thanks kepada mak Ceera yang sudi menjaga Zulfadhli semasa aku ngah kelam kabut**

trudy & treddy

Bersama dengan pengendali Tea Party with Trudy & Treddy yang sanga membantu…..

tredy&truddy

Iskandar dengan anak lelaki Madammondoq

trudy &treddy

Terima kasih kepada Nuffnang dan Tredy & Truddy kerana menjemput aku anak beranak dan memberikan peluang untuk mencuba pakaian jenama mereka….

Memang sangat cantik dan menarik terutama pakaian perempuan…tapi apa nak buat, anak sumer lelaki.. standard la kan.. seluar, baju kemeja, topi dan kasut…

Kalau perempuan ada gak baju skirt ropol-ropol ke kan??kan??hik3

Dan aku pulang pun bukan dengan tanggan kosong

Trudy & tredy

Dapatlah bawa pulang baju yang Iskandar peragakan tadi serta aku tambah lagi sehelai kemeja untuk melengkapkan pembelian percuma bernilai RM300.00

tredy&truddy

Dan dapat juga beg kotak tisu dari Tredy & Truddy

chantik tul kaler kain dia…. dan menambahkan seri di rumah aku…hehehe

So..selesai sudah cerita Tea Party with Treddy & Truddy yang sangat seronok dan memenatkan…. sanggaaaaaattttttt seronok tau!!

Nota kaki : Okey……nexttt……..sapa nak jemput aku, meh call aku sebelum aku nyer DUE DATE!! heheeh

http://c33ram00n.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments

  1. zaila says:

    rezeki anak-anak akak ya..kak, aku jeles tol ngan korang, nape selalu dapat p event Nuffnang eh?? ko bglah tips sket camno nak cover event Nuffnang ni..huhuhu

    • Sumijelly says:

      @zaila,
      huhuh…terima kasih zaila….

      alahai… rezeki gak la nuffnang bg jemputan… selalau mereka cari org yg duk kat lembah klang.. sbb kebanyakkan event sumer buat kat area lembah klang..

      jauh2 nanti takut ada yg tak dpt dtg… so mereka pun kene gak pilih jemputan betul2..hehehe..

      mungkin rezeki zaila yg lain kot..hehehe.. tak per.. nanti ada la tu rezekinya..

  2. Merryn says:

    Sumi,
    Merryn memang salute lah Sumi sorang jaga si berdua tu! Merryn tengok dah pening kepala especially part depa duduk atas stage dengan kerusi selalu tonggang langgang! Lasak betui yg kecik tu! hahaha..

    Shiok betul kan event macam nih? Give me more .. give me more.. Nuffnang! hik hik!

    • Sumijelly says:

      @Merryn,
      hahaha…… anak I meman glasak merryn…. pengsan I tau.. tp x perla.. as long jgn buat hal sudah..hahahaha

      memang hapenning la event ni… suka tau…Nuffnang jgn lupa kami lagi yek!! hahaha

Leave a Reply