Kerja tetap pertama selepas SPM

Emm.. agak lama kita tak berblog…. tahun 2019 lagi la..hahaha

Sebenarnya banyak nak citer… nanti la ad amasa nak gak citer walaupun citer tu tahun lepas…hahahaha

Ok … kali ni nak citer pasal kerja pertama selepas SPM…….ikutkan kerja part time tu banyak dah buat.. tak perla.. x yah citer yang tu..hahaha

Kita citer yang kerja tetap jerla ok!

ISETAN LOT 10

Isetan Lot 10 tempat pertama saya bekerja dulu…. penhujung tahun 1997..

Masa apply keje ni tengok dalam suratkhabar.. ada jawatan kosong untuk sementara.. jadi kami kawan-kawan sekolah apply la…

Kerja pertama .. kerja tetap selepas SPM…. tapi sebelum tu percubaan 3 bulan selepas tu baru di serap menjadi pekerja tetap..

RM550.00 sebulan tu… kerja pula ikut shift.. pagi petang.. lepas tu dapat cuti antara hari Isnin – Jumaat.. sabtu ahad pula kerja akan ada kerja seharian.. kemudian br dapat cuti 2 minggu sekali….

Seronok kerja di Isetan KL ni.. memula percubaan di LOT 10.. kemudian KLCC di bina dan menjadi batch pertama di Isetan KLCC pula…

Dari KLCC tu baru naik tapak hingga sekarang berdiri megah.. dah tengok perubahan nya… dari tak aada bas lalu lalang situ.. sekarang macam-macam perkhidmatan awam ada…

Kemudian.. berbagai pekerjaan saya cuba… sehinggala berjaya mendapat kerja di perkhidmatan awam tahun 2006… ketika mengandungkan anak ke 2….

Alhamdulilah….. sehingga kini masih kekal di perkhidmatan awam.. hampir memasuki tahun ke 12… semoga di panjangkan umur dan masih dapat berbakti pada negara dan bangsa..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

CommentLuv badge