Pamer wajah pengomen yang cun!

Pernah pasan x, bila komen kat BLOG WORDPRESS nampak pengomen lain ada kuar wajah, ada yang tidak..?? ha….ni nak bagi tahu.. kalu nak kuarkan wajah yg hensem dan cute tu.. ada caranya.. Nak tahu?? meh..meh.. nak bagi tahu nie….

gravatar

wah…nampak x wajah hensem En Megat tu…hehehe… nampak kan..

di tambah pulak wajah tuan punya blog yg cute mute tu kan… lagi nampak chantik kan?? kan?? (pasan nya sumijelly nie…hahahaha)

gravatar

tapi korang pasan x, pada pengomen bernama Nizaa nie.. asal la x kuar gmbr dia kan?? kan?? asal..nak ngorat ker?? πŸ™‚ Boleh ke Nizaa? hehehe

Bukan hnya dia wordpress jer leh kuar..mana2 blog persendirian pun leh kuar.. tp dia memang menggunakan wordpress punya blog la.. kalu untuk blogspot lak, kenela register ngan akaun GMAIL.. nanti kuar la wajah tuk mengomen… 8)

K..nak tahu mcm na kekdah nya?? ha… aku terang kan cikit..

Memula korang g masuk GRAVATAR nya website dulu.. baru leh tahu…

gravatar

dah masukk website nya… korang klik bahagian atas belah kanan tu..

nampak x perkataan Log in to, or Sign Up, Gravatar tu??

nanti akan kuar mcm nie..

gravatar

Pas tu.. kalu pertama kali nak guna GRAVATAR nie..

gravatar

korang klik jer SIGNUP.. korang hanya perlu isi EMAIL yg selalu korang guna setiap kali nak komen tu..

ataupun kalu dh pernah ada account dgn WORDPRESS nie.. terus jer log in.. mcm aku wat nie..

gravatar

isi email @ nama pengguna yg sellau korang pakai…

dah tu, nanti belah kiri bahagian atas akan kuar MY ACCOUNT, kat situ korang boleh la manage account korang.

gravatar

korang leh letak berapa EMAIL yg korang suker.. iyalah.. kan banyak email sekarang nie..

Yahoo

Gmail

Hotmail

Ymail

Rocket

apa lagi….?? aku pun dh lupa.. hehehe

gravatar

so..bila dah setup sumer bagai.. korang dh leh komen kat memana website yg pakai WORDPRESS mcm website aku la..

Nanti setiap kali korang komen, wajah korang yg cute akan kuar la…

K… ada faham itu penerangan… so, apa lagi g la website GRAVATAR tu.. dan mula la mengedit gmbr korang yg cun tu… πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments

    • sumijelly says:

      @Nizaa,
      waa…..asal kak sumi x tahu!!!! wa…wa…tipah tetipu, tipah tertipu bang!.. matik2 ingat lom..
      alahai… untung nya badan,… dh la comel, kecik la pulak.. habis arr jejaka2 kat luar…
      punah harapan..
      hahahaha…….. πŸ™‚

Leave a Reply

CommentLuv badge