Tukar kad Debit MAYBANK yang baru bagi tahun 2016

Tahun 2016 ni hai.. macam-macam kan… kene tukar kad ATM baru pulak.. sekarang ni ada simbol ‘paywave’ …ala.. bayar kad dengan sentuh jer kat panel pembayaran….hahahaha

Saya dapat peringatan penukaran kat atm ni pada awal bulan Jun 2016 yang lalu….

Dulu masa memula kerja… dapat kat ATM kosong.. siap ada nama cetak atas kad tu…

Kenapa kad sekarang x der di cetak nama lagi yek?? hehhehe. Kemudian ada pembaharuan kad pula.. kene tukar juga….

Dulu kerja kat Pandan Indah.. betul2 atas Maybank Pandan Indah.. jadi masa keluarkan kad terbaru limited edition ni… kengkawan kerja kat Maybank suh tukar cepat2.. nanti habis stok.. sbb limited kan..hehehe

Lama gak kan pakai.. asal kuar duit kat ATM semua duk usha kad saya…hahaha jeles la tuew.. kad lawa kan..hahaha

Tukar kad baru.. kad buah ceri.. sebenarnya ada kad limited edition gak.. tapi maklumla.. dah tak kerja kat Pandan Indah.. so x der la orang nak inform…

Pakaila kad ni bertahun…tahun… sampai la tahun 2016.. kecoh la pasal nak tukar kad…. so kita pun g la tukar kad kat Maybank Bangi jer…hik3

Kene g awal-awal pagi la nak tukar kad ni…. ramai juga rupanya orang wei pepagi…. dah ambik nombor sempatla bersarapan pagi dulu….

Pastu bagi IC dan kad lama kemudian isi borang.. ala..sign jer.. dah alang-alang tu saya minta tolong reset balik Maybank2u saya.. sebab selalu sangat password saya bertukar2…letih la.. sebab skrg ni password x leh pakai password yang sama..>

Jadi bila dah siap dapat kad.. dia reset maybank2u juga.. terus daftar pin kat atm dan register pertama kali maybank2u di internet…

Tapi ada cara lain selain g ke Maybank untuk wat kad… boleh log in di Maybank2u untuk penukaran kad…

Macam biasa.. kornag mestila pengguna MAYBANK2U ok.. kalau tak pernah register.. ala register jer.. bukan lama.. sekejap jer.. dari beratur kat mana2 maybank semata2 nak tukar kad kan?

 

Dah login semua… nanti klik jer kat REPLACE MAYBANK DEBID CARD VIA M2U tu jer….

Nanti dia akan bawa korang ke page seterusnya…

Nanti klik REPLACE CARD kat belah kanan tu….

Pastu isi segala butir2 peribadi..

Pastikan ALAMAT PENGHANTARAN kene ada orang… buh la pejabat ker, umah mak ker apa ker.. janjji alamat tu ada orang terima barang… sebab KAD akan di hantar melalui pos laju.

Pastu ikut jer langkah2 seterusnya… tak susah mana pun….

Kemudian siap!!!

Sila tunggu kad korang dalam masa selewat-lewatnya 21 hari bekerja la yek.. dan semestinya PERCUMA!!!

Jadi cepat-cepat tukar sebelum berakhir 31 Disember 2016… supaya tak la kalut kan… banyak masa lagi.. sekarang bulan Oktober.. ada lagi 2 bulan kan?

Ha… apa lagi… malas beratur kat MAYBANK.. buat jer melalui online.. jimat masa dan tenaga…hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

Leave a Reply

CommentLuv badge