Cukup la 1 sahaja!

Pernah dengar slogan “1 x pernah cukup, mati untuk roti” hahahaha…. mcm pelik jerkan kalu aku translate…….memang buruk pun!

One is never enough………buns to die for! haa…. tu la slogan nya.. siapa tahu?? sila teka..!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Jawapannya…………….

RB

Rotiboy!

Aku kenal makanan ni masa akuk kerja kat Pandan Indah. Sekitar tahun 2002 kot.. dah lupa la..

Boss lama aku amat giler berbelanja orang yek! maka di mana ada makanan yang dia rasa nak kongsi bersama kengkawan atau staff dia, dia sanggup g beli. bukan 50 biji yek.. tetapi dalam 200 biji tau!

Banyak giler kan? yang jadi mangsa tukang g ambik roti tu, adalah aku gak… πŸ™‚

G la kat KLCC tu, tp order siap2 la.. pas tu tunggu citu, p pikul masuk kereta (sebaik naik kereta cpmpany) semerbak bau dalam kete… pergghhhhhhh……terasa lapar lak masa tu..

RB

Sekarang nie, Rotiboy dah berada dimana2 kan? bukan kat KLCC jer, kat Alamanda, Mid Valley, One Utama malah aku rasa banyak dah kedai dia bukak.

So..aku punya yang paling hampir mestilah Alamanda, Putrajaya. Maaf la gambar kurang memuaskan.. sebab tetiba goyang la time snap.. πŸ™‚

Dulu harga sebijik roti ni dalam RM1.20. Sekarang RM1.80! Tgk… banyak gak naik tu. RM1.20, RM1.40,RM1.60 pas tu RM1.80…

Memang laku giler la Rotiboy nie, sampaikan dah ada klon rotiboy nie.. mamaboy la, papaboy la.. memacam nama.. tapi sedap lagi ROTIBOY yang original nie.

RB

kalu pergi kat Alamanda nie, selalu cepat habis kalu lambat la.. nak2 pulak time lunch… pergghhh…. q panjang yek.. jenuh nak beratur..

Sekarang bila dah kawen… sure la berkongsi rasa dengan anak2 dan my Ir la..

Anak2 aku cukup suker makan.. aku kalu beli x leh beli 2 pas tu kongsi2 yek… kene beli sorang sebungkus.. aku sekeluarga jer 5 bungkus + 1 bungkus wat extra..kot2 nak makan lagi lak.. kata sedap!

RB

RB

2 beradik nie memang x leh kongsi makanan yek.. kalu kongsi alamat bergegar dalam kete aku..

mulut memasing bising nak pegang sendiri.. x moh potong2 ko.. aku nak makan cikit pun kan leh dapat.. (x per..yg beli pun ibu gak..hehehehe)

jadi kene la beli sorang satu… =(

RB

Kalu makan roti ni memang kenyang arr… memula bau jer pun dh rasa kelaparan.. kalu makan..perghhhhhhh…….confirm kenyang..

tapi sedap lagi kalu makan roti nie minum air nescafe ker.. milo ker, tea ker,, tp dh makan dalam kete.. air kosong jer la.. πŸ™‚

RB

My Ir pun suker yek.. kalu beli kene beli tuk dia sekali. kalu x mau majuk lak ngan aku.. hehehe.. tgk..kalu makan sikit pun x offer kat aku.. :love:

RB

Yer….korang tetiba rasa nak g makan roti boy ker?? hehehe..baik korang g cari..kang kempunan lak.. bukan mahal pun RM 1.80 jer..

Dulu aku pernah dpt emel kata rotiboy nie x halal la…x der sijil halal la.. memacamla.. tp sebenarnya itu adalah khabar angin untuk melingkupkan roti boy..

sekarang roti boy dh bersepah2 kat memana.. makin ramai org dtg beli adalah.. maka abaikan segala khabar angin yg korang x pasti yek!

RB

so…meleleh..leleh dh ker air liur tu…??? πŸ™‚

dah..dah..cukup la aku paparkan gambar rotiboy nie.. kang ada lak yg g meluru ke kedai roti boy tu..

tapi yang nyata, sungguh sedap ko.. x cuba maka x tahu, dh cuba pasti nak lagi..

betul la bak kata slogan nya…

One is never enough………buns to die for!

Selamat menjamu rotiboy yek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments

  1. Zana says:

    ko jgn translate lah.. pelik aku .. ngahahha!
    mmg! aku kenal roti nie masa aku memula keja kat wisma central tahun 2002. tu la kedai asal dia.. pastu dia bukak kat klcc. terusssssssssss! harga naik mencanak!

    tapi mmg sedap! aku kalau beli, siap simpan tuk esok2 lagi. πŸ˜€

    roti papa ke hape ke.. mmg tak sama rasanya.. tak best!
    .-= Zana´s last blog ..Kelana Jaya 29/10/09 =-.

    • sumijelly says:

      @Zana,
      hahaha…aku kan sengal… sumer nak di ubah suai..
      yup…kat wisma central tu la g beli ko..
      yg kat klcc tu pun memang selalu penuh..
      eh..ada lagi ker kar wisma central tu??

      boleh ker beli lagi ko simpan tuk esok??
      kalu aku..hari tu beli, hari tu gak habbbbbbiiiiiiissss!! hahaha πŸ™‚

Leave a Reply